Iznenada preminuo doktor koji je lečio Alekseja Navaljnog

05.02.2021

08:26 >> 09:50

0

Uzrok njegove smrti još nije poznat

Iznenada preminuo doktor koji je lečio Alekseja Navaljnog
Copyright Profimedia

Poznati ruski lekar koji je bio zadužen za zdravstveno stanje Alekseja Navaljnog nakon trovanja, preminuo je u četvrtak, saopštila je bolnica u kojoj je radio.

Sergej Maksimišin, koji je bio zamenik glavnog lekara hitne bolnice, iznenada je preminuo u 55. godini, navodi se u saopštenju koje je objavila bolnica.

– Sa žaljenjem vas obaveštavamo da je zamenik glavnog lekara za anesteziologiju i reanimaciju hitne bolnice, asistent odeljenja Omskog državnog medicinskog univerziteta, doktor medicinskih nauka Maksimišin Sergej Valentinovič iznenada preminuo – naveli su iz bolnice.

Pročitajtej još:

Uzrok njegove smrti još nije poznat.

Navaljni je prvobitno primljen u jedinicu za akutno trovanje omske bolnice 20. avgusta, nakon što je otrovan u avionu koji je iz Sibira išao u Moskvu. Avion je hitno sleteo u Omsk.

U vreme hospitalizacije Navalnija, Makimišin nije održao nikakve konferencije za štampu. Kao zamenik glavnog lekara u bolnici za anesteziologiju i reanimaciju, bio je jedan od najstarijih lekara u bolnici.

Leonid Volkov, šef kabineta Navaljnog, potvrdio je da je Maksimišin bio zadužen za lečenje opozicionog lidera.

– Sergej Maksimišin je bio šef odeljenja koji je lečilo Alekseja Navaljnog i bio zadužen za njegovo lečenje – posebno za njegovu medicinski izazvanu komu – rekao je Volkov za CNN.

– Makimišim je znao više od bilo koga drugog o Aleksejevom stanju, tako da ne mogu da odbacim mogućnost propusta. Međutim, ruski zdravstveni sistem je veoma loš i nije retko da lekari njegovih godina iznenada umru. Sumnjam da će biti sprovedena neka istraga o njegovoj smrti – rekao je on.

Podsetimo, Navaljni za svoje trovanje krivi ruske službe i predsednika Vladimira Putina lično, dok je Kremlj više puta negirao optužbe i rekao da ne postoje nikakvi dokazi za te tvrdnje.

Uhapšen po povratku u Rusiju

Navaljni je uveden u medicinski izazvanu komu i na kraju prebačen u nemačku prestonicu, gde je proveo pet meseci oporavljajući se od trovanja. Po povratku u Rusiju, prošle nedelje je uhapšen zbog kršenja uslovne kazne, izrečene zbog slučaja pronevere 2014. godine.

Presuda je izazvala brzu osudu u inostranstvu, uključujući SAD.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike