Iz Bele kuće na radio: Bivši potpredsednik SAD pokreće podkast

05.02.2021

13:58 >> 14:37

0

Pens je u četvrtak objavio da će se pridružiti Fondaciji nasleđa, jednoj drugoj konzervativnoj instituciji

Iz Bele kuće na radio: Bivši potpredsednik SAD pokreće podkast
Copyright Profimedia

Bivši američki potpredsednik Majk Pens objavio je da se nakon 22 godine vraća na radio gde će narednih meseci pokrenuti podkast.

 Podkast će voditi konzervativna omladinska organizacija Fondacija Mlada Amerika osnovana 60-ih godina prošlog veka, a Pens će im se pridružiti kao jedan od predavača u kampusu kad zbog pandemije korona virusa to bude bilo bezbedno, prenosi američki “Politiko.”

-Pens je bio odlučni branitelj individualnih sloboda, tradicionalnih vrednosti, slobodnog tržišta i ograničenih ovlašćenja vlade tokom svog služenja našoj zemlji. Sada, partnerstvom sa organizacijom nastavlja da privlači nova srca u konzervativne svrhe -, rekao je bivši guverner Viskonsina Skot Voker, koji predvodi ovu organizaciju u Virdžiniji.

 

Pens je u četvrtak objavio da će se pridružiti Fondaciji nasleđa, jednoj drugoj konzervativnoj instituciji.

Pročitajte još

Pens (61) je pre ulaska u Kongres pre 20-ak godina radio na radiju, a njegov portparol izjavio je da će bivši potpredsednik biti fokusiran na konzervativna dostignuća u poslednje četiri godine i projektovanje tih dostignuća, a razmatra i objavljivanje knjige.

Pens, koji se nedavno vratio sa odmora na karipskom ostrvu Sent Kroa, živi trenutno u predgrađu Vašingtona.

 KO JE MAJKL PENS

Majk Pens je odrastao u katoličnoj porodici. Ime je dobio po svom dedi Ričardu Majklu Koliju, vozaču autobusa iz Čikaga koji je u SAD stigao preko ostrva Elis.

Njegovi roditelji Nensi Džejn i Edvard posedovali su nekoliko benzinskih stanica. Majk je rođen kao jedno od šestoro dece.

Studirao je istoriju na koledžu Hanover, a diplomu iz prava stiče 1986. na Univerzitetu Indijana.

Posle studija započinje privatni posao, a dve godine kasnije ulazi u kampanju za Predstavnički dom, ali neuspešno. Mnogi su ga tada ocenili kao konzervativnog populistu.

Još jednom pokušava 1990. i opet nailazi na mnoge kritike zbog svojih poruka. Kasnije je napisao “Ispovesti onoga ko vodi negativnu kampanju”, esej u kojem se izvinio zbog svoje strategije i poruka.

Treći put ulazi u trku za Predstavnički dom 2000. i to konačno uspešno.

Tokom njegovog dugog staža u Kongresu SAD, postao je poznat po socijalnom konzervativizmu. Često je govorio za sebe da je “hrišćanin, konzervativac i republikanac, tim redom”.

Protivio se istopolnim brakovima i mnogim zakonima koji su se odnosili na homoseksualnu populaciju. Bio je žestoki protivnik abortusa.

Kandiduje se za guvernera Indijane 2012. godine, a u kampanji fokus stavlja na ekonomska pitanja i odnosi pobedu.

Donald Tramp ga je 2016. godine imenovao za kandidata za potpredsednika SAD.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike