I Austrija želi da proizvodi ruske i kineske vakcine

07.02.2021

13:40 >> 18:08

0

Autor: M. I.

Kurc je u intervjuu potvrdio da bi primio rusku ili kinesku vakciju ukoliko one budu odobrene u Evropi

I Austrija želi da proizvodi ruske i kineske vakcine
Copyright AP Photo/Eduardo Verdugo

Sebastijan Kurc želi u Austriji pokrenuti proizvodnju vakcina, nema ništa protiv da primi rusku ili kinesku vakcinu.

Premijer Austrije Sebastian Kurc izrazio je želju da se, nakon odobrenja od strane agencije za lekove, ruska i kineska vakcina protiv korona virusa proizvode u Austriji.

– Austrija bi definitivno pokušala da stavi na raspolaganje proizvodne kapacitete odgovarajućim domaćim kompanijama za ruske ili kineske vakcine – rekao je Kurc za nemački Velt am Sonntag.

Prema njegovim rečima poenta je u tome da se što brže dobije što više sigurnih vakcina bez obzira na to ko ih je razvio.

pročitajte još:

Kurc je u intervjuu potvrdio da bi primio rusku ili kinesku vakciju ukoliko one budu odobrene u Evropi. „Vakcine se tiču efikasnosti, sigurnosti i dostupnosti, a ne geopolitičkih borbi“, dodao je Kurc.

– Premijer Austrije je probleme u isporuci i brzinu odobravanja vakcina naveo kao glavne razloge za neoptimalno snabdevanje građana EU vakcinama. „Problematično je koliko birokratski i polako Evropska agencija za lekove (EMA) radi na odobrenju vakcina – smatra Kurc.

Iako je naglasio da smatra da će naredni meseci biti izuzetno teški Kurc se i dalje nada da će se situacija normalizovati tokom leta. „Pretpostavljam da će zbog vakcinacije situacija biti mnogo bolja na leto i da ćemo u mnogim oblastima moći da se vratimo u normalu“, istakao je Kurc.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike