Poništena Trampova odluka: Amerika nastavlja finansiranje SZO, šalje milione

17.02.2021

15:23 >> 15:31

0

Sjedinjene Američke Države će Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) poslati uplatu u vrednosti od preko 200 miliona dolara do kraja februara

Poništena Trampova odluka: Amerika nastavlja finansiranje SZO, šalje milione
Copyright Ilustracija,Foto: Pixabay

Sjedinjene Američke Države će Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) poslati uplatu u vrednosti od preko 200 miliona dolara do kraja februara, najavio je u sredu državni sekretar Entoni Blinken.

„Ovo je ključni korak napred u ispunjavanju naših finansijskih obaveza kao članice SZO i odražava našu obnovljenu posvećenost osiguravanju potrebne podrške SZO za vođenje globalnog odgovora na pandemiju“, rekao je Blinken govoreći u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, piše “Sputnjik”.

„SAD veruju da su multilateralizam, UN i SZO od suštinske važnosti, ne samo kao efikasan međunarodni zdravstveni i humanitarni odgovor na kovid 19, već i za izgradnju jačih globalnih zdravstvenih kapaciteta i bezbednosti za budućnost“, rekao je Blinken.

Pročitajte još:

Sjedinjene Države, koje su dugi niz godina bile najveći donator Svetske zdravstvene organizacije, napustile su SZO prošle godine, za vreme mandata Donalda Trampa.
Američki predsednik Džo Bajden povukao je odluku o povlačenju SAD iz SZO prošlog meseca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike