Apsurd mera protiv korone u Grčkoj: Prodavnice na jednoj strani ulice otvorene, a na drugoj zatvorene

23.02.2021

14:00 >> 15:24

0

Tako su na jednoj strani ulice radnje otvorene do 21 čas, a sa druge strane mogu da rade samo do 18

Apsurd mera protiv korone u Grčkoj: Prodavnice na jednoj strani ulice otvorene, a na drugoj zatvorene
Copyright Printscreen

Nakon što je opština Kordelio-Evosmos uključena u crvenu zonu, od prošle subote može se videti veliki apsurd mera protiv koronavirusa u Solunu, pa su tako na jednoj strani ulice prodavnice otvorene, a na drugoj ne.

Kako piše portal voria.gr, u jednoj od centralnih ulica zapadnog soluna Karaoli Dimitriju, mere važe samo na jednoj strani ulice, a na drugoj koja pripada admistrativnim granicama opštine Pavlos Melas, mere ne važe.

Pročitajte još:

Tako su na jednoj strani ulice radnje otvorene do 21 čas, a sa druge strane mogu da rade samo do 18.

Od trenutka kada su najavljene nove mere, kao i da će opština Kordelio-Evosmos ući u crvenu zonu, ovo je stvorilo ozbiljan problem za prodavce.

Prodavnice opštine Pavlos Melas koje su na drugoj strani, rade normalno do 21 čas, dok su prodavnice u Evosmosu već od 18h zatvorene.

– U suštini, ovo je klasičan primer nelojalne konkurencija kada druga strana ulice ne može da radi i ostvaruje prihod dok se s druge strane sve odvija normalno – ističe Vlasis Nikolidis, generalni sekretar Udruženja trgovaca opštine Kordelio-Evosmos.

Na primer, vlasnik dve poslastičarnice u istoj ulici koje su na rastojanju od desetak metara prisiljen je da jednu radnju zatvori u 18, a drugu u 21 čas.

Tako i stanovnici ove dve opštine kada žele nešto da kupe, sve što treba da urade jeste da pređu ulicu što je trenutno jedan od najvećih apsurda mera koje se sprovode u Grčkoj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike