Rođak kraljice Elizabete osuđen zbog napastvovanja: Spopao ženu u zamku svoje porodice, pa sve priznao

24.02.2021

15:30 >> 14:42

0

Priznao je krivicu i dobio 10 meseci zatvora

Rođak kraljice Elizabete osuđen zbog napastvovanja: Spopao ženu u zamku svoje porodice, pa sve priznao
Copyright Tanjug/Jane Barlow/PA via AP)

Rođak kraljice Elizabete II, Sajmon Bouz-Lajon (34), grof od Stratmora i Kinghorna, osuđen je na 10 meseci zatvora nakon što je priznao da je napao ženu u zamku Glemis u Angusu u Škotskoj u februaru prošle godine.

Presuda Bouz-Lajonu, koji je sin kraljičinog rođaka po majčinoj liniji, izrečena je u utorak na sudu u Dandiju.

Napad na nezaštićenu ženu dogodio se u spavaćoj sobi u zamku u Škotskoj kada je u 1.20 posle ponoći pijani Bouz-Lajon ušao u njenu sobu. Napadnuta žena prisustvovala je trodnevnom događaju za odnose sa javnošću na kom je bio i kraljičin rođak.

Te večeri on je pod dejstvom alkohola došao na njena vrata, ubedio je da ih otvori, a onda ju je gurnuo na krevet i napastvovao je.

Profimedia

– Tom prilikom jasno vam je stavila do znanja da želi da prestanete. Rekla vam je, nekoliko puta, da ima dečka, ponavljala vam da odete i gurala vas od sebe. Kada je uspela da vas izbaci iz sobe, vratili ste se na vrata i molili je da vas opet pusti unutra – rekao je šerif Alater Karmajkl tokom suđenja.

Prema šerifovim rečima, napad je trajao 20 minuta, a nakon toga žrtva je zaključala vrata sobe i stavila stolicu ispod kvake kako bi ga sprečila da se vrati. Karmajkl je istakao i da žena, godinu dana posle napada, i dalje ima noćne more i oseća psihičke posledice.

Dokazi su jasno ukazivali na to da su Bouz-Lajon i žrtva razgovarali na pomenutom događaju i da mu je ona otvoreno rekla da nije zainteresovana za odnos sa njim, kao i da nije učinila ništa što bi moglo da ga navede da pomisli suprotno.

Nakon što je priznao krivicu prošlog meseca, Bouz-Lajon se izvinio i rekao da se stidi zbog onoga što je uradio, istakavši da je te noći popio previše, kao i da to ne opravdava njegove postupke.

Pročitajte još

– Nisam mislio da sam sposoban da se ponašam tako, ali sam morao da se suočim sa tim i da preuzmem odgovornost. U poslednjih godinu dana potražio sam stručnu pomoć i odlučio sam da što pre priznam krivicu – izjavio je osuđeni grof.

Zamak Glemis, koji se nalazi u blizini Dandija u Škotskoj, devojčki je dom pokojne majke kraljice Elizabete II, koja je rođena kao Elizabeta Bouz-Lajon.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike