Nastavljaju se krvavi sukobi u Mjanmaru: Više poginulih i povređenih na protestima!

03.03.2021

12:01

0

Najmanje 24 osobe poginule su sukobima posle vojnog udara 1. februara

Nastavljaju se krvavi sukobi u Mjanmaru: Više poginulih i povređenih na protestima!
Copyright Tanjug/AP Photo/Altaf Qadri

Najmanje devet demonstranta je poginulo, a nekoliko je ranjeno kada je policija otvorila vatru na njih pokušala da razbije protest protiv vojnog udara u više gradova u Mjanmaru.

Tokom sukoba u Jangonu poginuo je jedan demonstrant, isto kao i u Mjingjinu, dok je nekoliko ranjeno, preneli su očevici i mediji. U Mandaleju, drugom po veličini gradu u Mjanmaru poginule su još dve osobe, prenosi Rojters.

Lokalni list Moniva Gazeta objavio je da je u gradu Moniva poginulo pet osoba kada je policija otvorila vatru.

Pročitajte još:

Najmanje 24 osobe poginule su sukobima posle vojnog udara 1. februara. Uhapšeno je oko 300 demonstranata. Na društvenim mrežama pojavili su se snimci koji prikazuju kako s mladići s rukama na potiljku penju u vojne kamione.

U Mjanmaru vlada haos već više od mesec dana, od kako je vojska izvršila državni udar i pritvorila izabranu predsednicu vlade Aung San Su Ći i brojne druge političare, njene stranačke kolege, zbog navodne prevare na izborima u novembru.

Neke zapadne zemlje uvele su vojnoj hunti ograničene sankcije i osudile puč koji je izvela vojna hunta.

Po svemu sudeći, hunta je odlučna da primenom sile zadrži vlast i odupre se masovnim protestima, kao i građanskoj neposlušnosti koja se odražava i na rad državnih službi, lokalne administracije, medija, zdravstvenog i obrazovnog sistema.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike