Skandal u Nemačkoj: Poslanik iz stranke Angele Merkel zarađivao na maskama, morao da napusti Bundestag!

08.03.2021

14:30

0

Autor: J.B.O.

Njegova privatna kompanija na samom početku pandemije koronavirusa ostvarila profit od trgovine maskama

Skandal u Nemačkoj: Poslanik iz stranke Angele Merkel zarađivao na maskama, morao da napusti Bundestag!
Copyright Printscreen/YouTube

Nemački poslanik iz stranke nemačke kancelarke Angele Merkel, Nikolas Lebel, izjavio je danas da će se odmah povući iz nacionalnog parlamenta zbog toga što je primio mito za posredovanje prilikom nabavke maski za lokalne vlasti.

– Da bih sprečio dalju štetu svojoj stranci, povlačim se iz Bundestaga – naveo je u saopštenju Lebel, član Hrišćansko-demokrtaske unije (CDU).

Lebel se našao na udaru kritika nakon što je juče rekao da će podneti ostavku iz poslaničkog kluba CDU, ali da će zadržati svoje mesto u Donjem domu parlamenta do opštih izbora u septembru

On je najavio da napušta politiku, jer je otkriveno da je njegova privatna kompanija na samom početku pandemije koronavirusa ostvarila profit od trgovine maskama, prenosi Tanjug.

Kritike su stigle iz opozicionih stranaka, ali i iz njegove, pošto je obelodanjeno da je njegova privatna kompanija zaradila 250.000 evra trgujući maskama na samom početku pandemije.

Ovaj skandal izazvao je oštre kritike i u pokrajini Baden-Virtemberg iz koje dolazi poslanik Lebel.

Pročitajte još:

Suzan Ajzenman, Lebelova stranačka koleginica i kandidatkinja za predsednicu pokrajinske vlade, izjavila je za nedeljnik Špigel da je neprihvatljivo da se jedan poslanik u parlamentu bogati tokom ozbiljne krize.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike