Albanka koja je preklala devojčicu (7) u parku oslobođena optužbi za ubistvo!

04.12.2020

12:46 >> 15:20

0

Sud Albanku oslobodio optužbi za brutalno ubistvo sedmogodišnje devojčice

Albanka koja je preklala devojčicu (7) u parku oslobođena optužbi za ubistvo!
Copyright foto: Greater Manchester Police

Eltiona Skana, Albanka koja je optužena da je preklala sedmogodišnju devojčicu u Velikoj Britaniji, oslobođena je optužbi za ubistvo sa predoumišljajem.

Skana je negirala da je htela da ubije malu Emili Džones, ali je na suđenju rekla da je kriva za ubistvo bez predumišljaja.

Albanka, kojoj je ustanovljeno da boluje od šizofrenije, bila je optužena da je devojčicu brutalno ubila dok je malecka vozila trotinet. Devojčica je 22. marta vozila u susret majci kada je Albanka skočila sa klupe, zgrabila je i nožem joj prerezala vrat.

Obrazloženo je da je odluka o povlačenju optužnice doneta nakon što je doktor iz psihijatrijske ustanove gde se Skana leči dostavio dokumentaciju u kojoj je navedeno da optužena boluje od paranoidne šizofrenije.

– Nemamo drugo opravdanje za njene postupke od 22. marta, osim da je to učinila nesvesno, zbog bolesti – objasnio je tužilac.

Potom je porota odlučila da Skana bude oslobođena optužbi za ubistvo sa predumišljajem.

Najverovatnije će joj se u daljem postupku suditi za ubistvo bez predumišljaja.

Detalji zločina koji je šokirao Britaniju

Sedmogodišnja devojčica Emili Džons bila je na trotinetu u parku i dozivala majku kada je joj je prišla nepoznata osoba i prerezala joj vrat. Napad se dogodio 22. marta ove godine.

Albanka Eltiona Skana (31) optužena je za ubistvo koje se dogodilo u Kvins parku u Boltonu. Ona je priznala ubistvo na osnovu mentalne neuračunljivosti, prenosi Mirror.

Zločin koji je potresao Veliku Britaniju odigrao se u martu ove godine, dok je devojčica Emili Džons bila u parku sa svojim roditeljima. Dete je mirno vozilo svoj trotinet, kada je Eltiona, žena koja sa ovom porodicom nema nikakve veze, ustala sa klupe na kojoj je sedela, prišla joj i ubola je u vrat.

– Emili, ne obazirući se na okrivljenu, videla je majku kako trči u daljini, nekoliko metara ispred oca. Dok se udaljavala pozvala je majku koja je nije mogla čuti. Emilin put ka njoj odveo ju je pored okrivljene koja ju je, dok je Emili prolazila, zgrabila i jednim pokretom joj prerezala grlo, a zatim je bacila na zemlju – navodi Majkl Brejdi koji je otvorio slučaj pred sudom.

– Emili je imala sedam godina, bila je naše jedino dete i svetlost našeg života. Bila je puna radosti, ljubavi i smeha. Imala je širok osmeh i bila je prelepa iznutra i spolja. Srce joj je bilo kao osmeh veliko – rekli su njeni roditelji nakon tragedije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike