Saopštenje nije bilo dovoljno: Kraljica Elizabeta uzima stvar u svoje ruke posle intervjua koji je potresao porodicu

11.03.2021

11:00 >> 11:45

0

Odlučila je da lično pozove Megan i Harija i porazgovara sa njima o svemu što su izneli u javnost

Saopštenje nije bilo dovoljno: Kraljica Elizabeta uzima stvar u svoje ruke posle intervjua koji je potresao porodicu
Kraljica Elizabeta II sa zastavama Komonvelta - Copyright Profimedia

Kraljica Elizabeta II planira da se izgladi odnose sa princom Harijem i njegovom suprugom nakon šokantnog intervjua kod Opre Vinfi, piše “Daily Mail”.

Kako se navodi, ona želi da preuzme odgovornost za posledice njihovog razgovora sa voditeljkom, a izdala je strogu pismeu naredbu u kojoj je osoblju zabranila da priča javno o stanju u porodici.

Ona navodno želi lično da razgovara sa Harijem i Megan i očekuje se da će u narednih nekoliko dana telefonski razgovarati sa njima. Prema pisanju pomenutog medija, njih dvoje su i pre objavljivanja znali sadržaj zvaničnog saopštenja koje je bilo reakcija na intervju, ali kraljica smatra da sada treba lično da im se obrati.

Ostali članovi porodice, a naročito prinčevi Čarls i Vilijam, veoma su uznemireni zbog načina na koji su ih Megan i Hari opisali.

Hari je, između ostalog, rekao da se oseća kao da ga je otac izneverio i da je ignorisao njegove pozive pre odluke o napuštanju kraljevskih dužnosti, a priznao je i da između njega i Vilijama i dalje postoji veliki jaz. Osim toga, optužio je neimenovanog člana porodice za rasizam, ne želevši da otkriva njegov identitet, ali naglasivši Opri da takav stav nisu imali Elizabeta i njen suprug Filip.

Pročitajte još

Intervju je premijerno emitovan u nedelju uveče, a kraljica Elizabeta i njena porodica objavili su u utorak saopštenje u kom su istakli da su rastuženi saznanjem o iskustvima princa Harija i njegove supruge Megan i da će se pozabaviti pitanjem rase koje je podiglo veliku prašinu u javnosti.

– Cela porodica je tužna zbog saznanja koliko su protekle godine bile izazovne za Harija i Megan. Teme koje su pokrenute, pogotovo rasizam, zabrinjavajuće su. I dok neka sećanja mogu da variraju, ipak su uzeta veoma ozbiljno i porodica će se njima baviti bez upliva javnosti. Hari, Megan i Arči će uvek biti voljeni članovi porodice – saopšteno je iz Bakingemske palate.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike