Prekinula konferenciju kad je čula pitanje: Kamala Haris odbila da komentariše skandal guvernera Njujorka (VIDEO)

11.03.2021

15:00 >> 13:24

0

Potpredsednica SAD odlučila je da potpuno ignoriše reportera koji je hteo da čuje njeno mišljenje

Prekinula konferenciju kad je čula pitanje: Kamala Haris odbila da komentariše skandal guvernera Njujorka (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Potpredsednica Sjedinjenih Američkih Država ignorisala je pitanje u vezi sa demokratom Endrjuom Kuomom, guvernerom Njujorka o kome se već nedeljama priča zbog navoda o seksualnom uznemiravanju za koje ga je optužilo nekoliko žena.

Dok je na video-konferenciji u sredu razgovarala sa reporterima nakon što je Predstavnički dom odobrio paket od 1,9 biliona dolara, jedan novinar ju je pitao kakav stav ima o slučaju guvernera Kuoma.

– Gospođo potpredsednice, imate li neki komentar u vezi sa guvernerom Kuomom? – pitao ju je reporter, ali je ona samo napustila konferencijsku salu, ne odgovorivši na pitanje.

U poslednjih nekoliko dana sve je veći pritisak na Kuoma da podnese ostavku, nakon što ga je nekoliko žena optužilo za seksualno uznemiravanje. U sredu ga je još jedna saradnica optužila da ju je neprikladno dodirivao dok je prošle godine bila u njegovoj vili.

Kritičari su pozvali Harisovu da osudi Kuoma zbog ovih navoda, naročito zbog stava koji je zauzela kada su slične optužbe stigle na račun sudskog saradnika Vrhovnog suda SAD Breta Kavana i senatora demokrate Ala Frankena.

Sekretar za štampu Bele kuće Dženifer Psaki dotakao se njenog stava o ovom slučaju tokom prošlonedeljne konferencije za štampu.

– Mislim da je stav potpredsednice da žene treba da se tretiraju sa poštovanjem. Njihov glas treba da se čuje – rekla je Dženifer Psaki.

Pročitajte još

Leticija Džejms, državni tužilac Njujorka, pokrenula je istragu o navodima o seksualnom uznemiravanju, a Koumo je istakao da neće dati ostavku i negirao je sve optužbe.

– Kao što sam rekao, nikad nisam uradio ništa slično. Detalji koji se navode su mučni. Neću govoriti o pojedinostima bilo kog slučaja, ali verujem da će rezultati istrage državnog tužioca biti dovoljni da se sumnje otklone – rekao je Kuomo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike