Država Njujork pokreće istragu za opoziv guvernera Kuoma! Šest žena ga optužuje za seksualno napastvovanje (VIDEO)

12.03.2021

07:12 >> 07:24

0

Guverner Njujorka suočava se sa optužbama za uznemiravanje nekoliko drugih žena i sa sve hitnijim pozivima za ostavkom ili opozivom nekih kolega demokrata

Država Njujork pokreće istragu za opoziv guvernera Kuoma! Šest žena ga optužuje za seksualno napastvovanje (VIDEO)
Copyright Tanjug/Office of the Governor of New York via AP)

Predsedavajući skupštine države Njujork Karl Histi potvrdio je da je dozvolio da skupštinski odbor za pravna pitanja pokrene “istragu o opozivu” guvernera Endrua Kuoma zbog optužbi šest žena za seksualno uznemiravanje.

Istragu će voditi Skupštinski odbor za pravna pitanja države Njujork uporedo sa državnim tužilaštvom Njujorka. Skupštinski odnor će moći da saslušava svedoke, traži na uvid dokazne materijale i procenjuje validnost dokaza, izjavio je Histi i potvrdio da su optužbe protiv Kuoma “veoma ozbiljne.”

Guverner Njujorka suočava se sa optužbama za uznemiravanje nekoliko drugih žena i sa sve hitnijim pozivima za ostavkom ili opozivom nekih kolega demokrata.

Pročitajte još

Optužbe protiv Kuoma tiču se tvrdnji da je od radnog mesta stvorio neprijatno okruženje za mlade žene, u rasponu od koketnih komentara do nepristojnog poljupca.

Guverner Endru Kuomo (63) negirao je sve optužbe svojih nekadašnjih saradnica, ali njujorškki političari, uključujući i Kuomove kolege iz Demokratske stranke u sve većem broju zahtevaju od guvernera da podnese ostavku. Kuomo je više puta rekao da neće podneti ostavku.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike