Dočekala svojih pet minuta: Sintija Nikson se obrušila na Kuomoa nakon optužbi za seksualno uznemiravanje

13.03.2021

16:30 >> 16:35

0

Pre tri godine on ju je pobedio u trci za guvernera Njujorka, pa je novi skandal iskoristila da pobroji sve njegove malverzacije

Dočekala svojih pet minuta: Sintija Nikson se obrušila na Kuomoa nakon optužbi za seksualno uznemiravanje
Copyright Profimedia/Tanjug/AP Photo/Seth Wenig,

Guverner Njujorka Endrju Kuomo, koji je u poslednjih nekoliko nedelja jedna od glavnih tema u američkim medijima zbog optužbi sedam žena za seksualno uznemiravanje, sada se suočio i sa kritikom Sintije Nikson.

Glumica koja je najpoznatija po ulozi u seriji “Seks i grad” bila je 2018. Kuomoov protivkandidat za guvernera Njujorka, a sada se osvrnula na tvit Korija Džonsona, predsednika Gradskog veća Njujorka, koji ga je podržao bez obzira na to što se broj žena koje ga optužuju za seksualno uznemiravanje skoro svakodnevno povećava.

Krajem prošlog meseca Džonson je izjavio da optužbe protiv guvernera Njujorka jesu “ozbiljne i uznemiravajuće”, ali da podržava sprovođenje “nezavisne istrage”.

Kada je Niksonova videla ovaj tvit, navela je sve razloge zbog kojih bi Džonson trebalo da promeni svoje mišljenje.

– Izgleda da Kuomo i dalje ima jednog branioca nakon – optužbi za seksualno uznemiravanje – smrtnih slučajeva u staračkim domovima koji su mogli da budu izbegnuti – nebezbedno izgrađenih mostova – sveopšteg prikrivanja – i tako dalje, i tako dalje. Koliko još dokaza Vam je potrebno, Kori Džonson? – napisala je glumica na Tviteru.

U poslednjih nekoliko nedelja Niksonova je bila veoma glasna u kritikovanju Kuomoa. U sredu je objavila nekoliko tvitova u vezi sa najnovijim skandalom, ali i u vezi sa lažnim izveštajima o broju onih koji su u staračkim domovima umrli od koronavirusa.

– Njujork će dobiti milijarde u okviru pandemijskog paketa pomoći kako bi pomogao školama, bolnicama, preduzetnicima i drugima. Endrju Kuomo će odlučiti kako će taj novac da se potroši. Kada je Njujork ranije tokom pandemije dobio milijardu dolara namenjenih školama, iskoristio ih je da popuni nepovezanu budžetsku prazninu – napisala je, između ostalog, Niksonova.

Osim toga, ona je optužila Kuomoa za višegodišnje “koruptivno ponašanje”, ističući da je izgubio “poverenje javnosti”.

Pročitajte još

– Ne može se očekivati da će delovati u najboljem interesu Njujorčana i da će ih staviti ispred svojih interesa i interesa svojih donatora. Tokom pandemije ne možemo sebi da priuštimo da mirno sedimo i nadamo se da će napraviti pravi izbor, jer kada to ne uradi, plaćamo životima ljudi – navela je ona.

Svoje izlaganje zaključila je pozivajući senatore Čaka Šumera i Kirsten Džilibrand da preduzmu nešto. Njih dvoje su u petak zvanično zatražili da Kuomo podnese ostavku, a to je uradio i Džonson, nakon čega se predstavnici guvernera Njujorka nisu oglašavali.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike