Teška noć u Londonu: Sukob demonstranata sa organima reda nakon što je policajac optužen za brutalno ubistvo mlade Sare (VIDEO)

13.03.2021

22:19

0

Hiljade građana sukobilo se večeras sa policijom na jugu Londona gde su se okupili u znak protesta protiv policijske brutalnosti

Teška noć u Londonu: Sukob demonstranata sa organima reda nakon što je policajac optužen za brutalno ubistvo mlade Sare (VIDEO)
Copyright Foto:Tviter/@ortakyasamoyp

Hiljade građana sukobilo se večeras sa policijom na jugu Londona gde su se okupili u znak protesta protiv policijske brutalnosti nakon što je objavljeno da je policajac iz britanske prestonice Vejn Kuzens (48) optužen je da je kidnapovao Saru Everard (33) sa londonske ulice dok se vraćala kući, a potom je ubio.

Protest na početku bio miran. Demonstranti, među kojima su mahom bile žene, upalili su sveće kako bi odali počast brutalno ubijenoj sugrađanki na mestu gde je poslednji put viđena.

Međutim, policajci su, piše britanski San, počeli da hapse okupljene budući da su na taj način kršili protivepidemijske mere.

– Ulice su naše – uzviknula je jedna od okupljenih, a primećeni su i transparenti na kojima je pisalo “ubija i vaša ravnodušnost i tišina”.

Nepoznat motiv ubistva

Policija je saopštila da su u jednoj šumi u Ašfordu, u pokrajini Kent, prošle srede pronađeni posmrtni ostaci Sare Everard i potvrdila da je više stotina njenih pripadnika angažovano na ovom slučaju, kao i da se još istražuje zašto je i kako ubijena Everardova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike