Tragična sudbina loto dobitnika: Osvojio 52 miliona, sredio život, a onda mu se sudilo za ubistvo!

14.03.2021

15:49

0

Autor: J.B.O.

Na suđenju, koje je održano u utorak, u suzama je ispričao šta se tačno dogodilo

Tragična sudbina loto dobitnika: Osvojio 52 miliona, sredio život, a onda mu se sudilo za ubistvo!
Copyright Pixabay

Met Topham (31) iz Velike Britanije, koji je 2012. godine osvojio loto premiju u iznosu od 52,5 miliona evra, osuđen je na četiri meseca zatvora, odnosno dve godine uslovno zbog izazivanja saobraćajne nezgode u kojoj je život izgubila starija žena na Božić 2019. godine.

Tophama su teretili da je izazvao čeoni sudar u kojem je stradala Džejn Regler (75). Met, koji je otac troje dece, priznao je da je izazvao saobraćajnu nezgodu koja je dovela do smrtnog ishoda, ali je na suđenju negirao da je u pitanju bila nasilnička vožnja. Kako je kazao, nesreća se dogodila jer je na sekund sklonio pogled sa puta, kako bi mlađem sinu dohvatio plišanog medu.

Na suđenju, koje je održano u utorak, u suzama je ispričao šta se tačno dogodilo kobnog dana i rekao da nije imao nameru da ikog ugrozi u saobraćaju. Vidno potresen je tvrdio kako se na trenutak okrenuo kako bi pomogao svom dvogodišnjem sinu da dohvati igračku.

– Uveren sam da me je njegov plač naterao da se nesvesno okrenem… Teško mi je jer, da sam svesno donosio odluku, nadam se da bih odlučio bolje od onog što sam tog dana uradio – kazao je Topham.

Upitan zašto nije bio zaustavio svoj “BMW X6” da sinu dohvati igračku, tiho je odgovorio: “Voleo bih da sam to uradio”.

Rekao je da ne može da objasni svoje postupke tog dana kada se dogodila tragedija i istakao da je svestan da je to što je uradio bila pogrešna odluka.

Sudu je ispričao i kako je njegov srećan život u trenutku pretvoren u košmar. Podsetio je kako su i njegova supruga Kejsi osvojili loto premiju kada su imali samo 23 godine.

– Osvajanje lutrije je bio trenutak koji nam je promenio život. Vratili smo kredite, kupili automobil, pomogli porodici i prijateljima da reše probleme – istakao je Met.

Ispričao je kako se i dalje druži sa prijateljima iz detinjstva i da je mnogima pomogao da otplate stambene kredite, kako bi im bilo lakše u životu.

– Taj novac nam je omogućio da pomognemo ljudima da i oni krenu korak dalje u životu – rekao je Topham.

Prisetio se i svog teškog detinjstva i kako je napustio školu kada je imao samo 16 godina kako bi radio kao moler sa ocem. Nakon što je osvojio novac, njegov život se drastično promenio.

Ocu je pomogao da otplati sve kredite i da mirno dočeka penziju, a Kejsinim roditeljima su kupili jedno poljoprivredno imanje u blizini Luta. Upravo su se od njih vraćali kući kada se stravična nesreća dogodila.

– Moji sinovi stari pet i dve godine bili su veoma umorni jer su imali uzbudljiv Božić i sinu sam dodao plišanog medu i malo ćebence kako bi se malo smirio. Nedugo nakon što smo krenuli stariji sin mi je rekao da je bratu ispao medvedić. Prvo je mlađi sin samo šmrcnuo i tiho zaplakao, kao što deca i inače rade, a onda je vrisnuo i nastavio glasno da plače – kazao je Met dodajući da je i ranije mlađi sin imao takve “ispade”, koji su bili toliko teški po njega, da je sina znao da preda Kejsi i izađe iz sobe jer ne bi mogao da ga umiri, a bilo mu je teško da ga sluša kako plače.

Profimedia

– Kada počne tako da plače to zvuči kao alarm u nekoj maloj prostoriji, da poludiš. Uši zabole – pričao je Met, koji je u tom trenutku na kratko sklonio pogled sa kolovoza i okrenuo se kako bi pokušao da dohvati igračku.

U sledećem trenutku je video bljesak farova i shvatio je da ulazi u krivinu u kontra traci. Džejn je poginula nedaleko od svoje kuće u tom sudaru, koji se dogodio 25. decembra oko 18 časova, dok je njen suprug zadobio teške telesne povrede. Met i njegova deca prošli su sa lakšim povredama.

– Ne sećam se trenutka sudara. Sećam se da sam se probudio i da mi je glava bila na erbegu i čuo sam decu kako vrište – ispričao je Topham.

Otkrio je i da se na godišnjicu tragedije vratio na mesto udesa da položi cveće iz poštovanja prema nesrećnoj ženi.

– Mislim da sam se okrenuo bukvalno na pola sekunde – rekao je mladi otac.

Sud je u sredu doneo odluku da optužnica protiv Meta bude odbačena.

Ipak, moguće je da će mu biti dosuđena uslovna kazna jer je nemarom izazvao nesreću u kojoj je došlo do smrtnog ishoda.

Džejni suprug Rodni Regler, koji je bio u “fijesti” u koju se Met zakucao svojim vozilom rekao je da je ugledao “BMW” kako mu ide u susret, ali da nije mogao nikako da ga zaobiđe.

– Ne mogu da mu oprostim i nikad neću moći – rekao je Rodni shrvan bolom kada je čuo sa presudu.

Kazaoe je da Metu ne želi zlo, jer je očigledno da je sve bio nesrećan slučaj.

– Bar je uradio jednu ispravnu stvar. Od samog početka je preuzeo krivicu na sebe i priznao je da je on odgovoran što je došlo do nesreće. Eto, bar je to uradio – kaže udovac.

Rodni je potvrdio da Met nikad nije pokušao da se izvuče. Rekao je da je mladić odmah po dolasku policije na mesto nesreće digao ruke i vikao: “Ja sam kriv, ja sam ovo uradio”. Ipak, njegovu Džejn ništa ne može da vrati.

– Bili smo u braku 56 godina, ona je bila moa srodna duša. to se sve dogodilo za tri sekunde… Bili smo kod sina na ručku za Božić i baš smo se vrataći kući. Bio je mrak i dogovarali smo se kako ćemo da nahranimo konja kada stignemo. Odjednom sam video svetla i usledio je udarac. Ja sam ostao zarobljen u kolima – rekao je Rodni.

Pročitajte još:

Metu je pretilo 14 godina robije, ali kako je oslobođen optužbi da je izazvao tragičnu nesreću nasilničkom vožnjom, osuđen je na 16 nedelja zatvorske kazne, odnosno dve godine uslovno. Takođe, zabranjeno mu je da godinu dana upravlja motornim vozilom, i u tom periodu biće u “policijskom času” od 19 časova do 7 sati ujutru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike