Preminuo višestruki ubica po kojem je snimljen čuveni horor film

16.03.2021

11:41 >> 12:12

0

Defeo je umro u bolnici u Olbaniju, gde je prevezen početkom februara iz zatvora u Njujorku

Preminuo višestruki ubica po kojem je snimljen čuveni horor film
Copyright Profimedia

Ronald Defeo mlađi (69), osuđen zbog ubistva svojih roditelja i četvoro braće i sestara u porodičnoj kući, umro je u zatvoru, saopštili su njujorški zatvorski zvaničnici. Njegov zločin poslužio je kasnije kao inspiracija za film i knjigu “Amitvilski užas”.

Defeo je umro u bolnici u Olbaniju, gde je prevezen početkom februara iz zatvora u Njujorku. Uzrok smrti, a ni hospitalizacije, nije objavljen. Defeo je služio kaznu od 25 godina zbog ubistava 1974. u Amitvilu, predgrađu Long Ajlenda.

Pročitajte još:

On se tokom suđenja pozivao na ludilo, navodeći da je čuo glasove koji su ga naveli na to da ubije svoju porodicu. Tražio je ponovno suđenje 1992, tvrdeći da je njegova 18-godišnja sestra ubila ostalih pet članova porodice, a da je on ubio samo nju, ali do novog procesa nije došlo.

– Voleo sam svoju porodicu – istakao je Defeo na saslušanju 1999.

Tada je takođe rekao da se oženio u zatvoru. Zatvorski zvaničnici su rekli da ne mogu otkriti zašto je Defeo hospitalizovan, pozivajući se na zakone o privatnosti medicinskih podataka. Iz kancelarije mrtvozornika su saopštili da ne mogu objaviti uzrok smrt, osim rođacima umrlog.

Porodična kuća u kojoj je izvršen zločin postala je temelj horor klasika nakon što je druga porodica – koja je tu kratko živela, oko godinu dana nakon ubistava – tvrdila da kuću progone duhovi.

Knjiga i tri filma, iz 1979. i rimejk iz 2005. i 2017, prikazuju kuću u kojoj se čuju čudni glasovi i gde se nameštaj pomera, kao i druge natprirodne fenomene u njoj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike