Rusija pravi novo oružje za odbranu od bespilotnih letelica

05.12.2020

10:46 >> 09:32

0

Autor: M. I.

Trenutno ruska vojska u arsenalu ima nekoliko tipova izviđačkih bespilotnih letelica

Rusija pravi novo oružje za odbranu od bespilotnih letelica
Profimedia

Ruske odbrambene kompanije pokrenule su projekat pravljenja novog radiolokacionog kompleksa dalekog dometa koji će služiti za otkrivanje neprijateljskih dronova, ali i za navođenje raketnih sistema koji će ih potom obarati.

Kako prenose ruski mediji, reč je o svojevrsnom bespilotnom helikopteru koji će biti u stanju da prati kretanje letelica malih dimenzija na niskim visinama, piše Sputnjik.

Prema rečima neimenovanog izvora iz ruske vojne industrije, potreba za ovakvim naoružanjem pojavila se nakon što je praksa pokazala da se u lokalnim konfliktima veoma često koriste jurišni dronovi za napad na protivnika.

Pročitajte još: Devet država koje seju strah: Nuklearno oružje je u njihovim rukama, a dve svetske sile imaju uznemirujuće veliki broj atomskih bombi

U planu je, kako je rekao, da se projektovanje ove letelice završi u najkraćem mogućem roku kako bi se momentalno pristupilo njegovoj realizaciji.

Trenutno ruska vojska u arsenalu ima nekoliko tipova izviđačkih bespilotnih letelica – „Orlan-10“, „Lejer“, dok, kada je reč o napadačkim, tu su „Kronštat“, „Orion“, „Luč“, „Korsar“.

Pored toga, ruska vojska u arsenalu ima i dva tima dronova-kamikaza, a to su letelice „Kub“ i „Lancet“.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti