Novi detalji ubistva male Maše: Ubica je dan posle zločina uradio nešto veoma čudno (FOTO)

21.03.2021

09:42

0

Devojčica je, kako se sumnja, oteta dok je išla ka autobuskoj stanici da dočeka oca

Novi detalji ubistva male Maše: Ubica je dan posle zločina uradio nešto veoma čudno (FOTO)
Copyright Police of Ukraine

Ukrajina i dalje tuguje za sedmogodišnjom devojčicom Marijom Mašom Borisovom, koja je prvo silovana, a potom brutalno ubijena u svom selu. Glavni osumnjičen za njeno ubistvo je Nikolaj V. (62) prijatelj njenog oca, koji je priznao zločin.

Devojčica je nestala 7. marta u popodnevnim časovima nedaleko od svog doma. Igrala se sa drugom decom na ulici kada joj se iznenada izgubio svaki trag. U jednom trenutku majka ju je pozvala u kuću da ruča, ali je Maša molila da još malo ostane napolju. Par minuta kasnije, kao da ju je zemlja progutala.

Devojčica je, kako se sumnja, oteta dok je išla ka autobuskoj stanici da dočeka oca. Kako su Mašini roditelji razvedeni, on je živeo na drugom kraju sela, a devojčica se nadala da će joj tog dana doneti poklon za 8. mart. Maša oca nije dočekala… Uzalud ju je sa bivšom suprugom tražio po selu, od devojčice nije bilo ni traga ni glasa.

Police of Ukrain

U četvorodnevnoj poteri za njom učestvovalo je više od 200 policajaca i meštana. Telo malene pronašli su 11. marta spakovano u beli džak, koji je ostavljen kraj stare štale na jednom imanju. Devojčica je imala tragove davljenja na vratu, kao i povrede genitalija. Policija je pronašla tragove sperme na odeći, a DNK ih je doveo do osumnjičenog. Uhapšen je u nedelju, tri dana nakon što je pronađeno telo. Potom su i DNK devojčice izolovali na ćebetu u kući Nikolaja V.

Iako je pokušao sebi da oduzme život, Nikolaj je ipak na kraju završio iza rešetaka. Policija mu je upala u kuću brzo pošto je prerezao vene i uspeli su da mu spasu život. Nakon saniranja povreda, odveden je u pritvor gde je prvo ćutao, a onda je na kraju progovorio o detaljima zločina. Policiji je priznao kako je telo devojčice spakovao u džak i vezao vrpcom i kaišem.

I ranije napadao decu

Meštani sela su do Nikolajevog hapšenja danima spekulisali ko bi mogao da bude ubica. Svako u selu je bio sumnjiv. Kada se ispostavilo da je to Nikolaj, mnogi su rekli da je “logično”. U pitanju je čovek koji je ranije robijao zbog silovanja. Pre više od 20 godina je osuđen jer je dečaka silovao plastičnom četkom. Iz zatvora je pušten 2005. godine, ali je stalno pravio probleme u selu.

– Jednom je moju ćerkicu gurnuo na stepenicama. Sutra se izvinjavao i rekao da je bilo slučajno. Stalno je galamio po selu. Svi smo ga se bojali – priča jedna komšinica.

Navodno je i žene maltretirao, ali nijedna nije smela da ga prijavi iz straha. Kažu da je bio prek i da je mnogo pio.

Ćerka mu živi u Rusiji, ali kako kažu, redovno mu je slala novac, pa nije morao da brine. Imao je dvosobnu kuću i malo imanje sa kokoškama i povrćem… Do nedavno, dok vlasništvo nad imanjem nije pripalo njegovoj sestri.

Na dan nestanka bio mrtav pijan, a onda se “otreznio”

Ipak, on je i dalje živeo u kući. Meštani kažu da je par sati nakon što je Maša nestala viđen kako pijan baulja ulicama, čak je navodno i zaspao ispred jedne zgrade. Komšinica Valentina Andrejevna kaže da joj je tada još nešto zapalo za oko, a to je kako se “preko noći promenio”.

Ona kaže da je u danu kada je Maša nestala pio sa prijateljima.

– Ne samo tad, tri nedelje pre toga je dosta pio. Sve je smrdelo iz kuće. Ali, narednih dana, dok je trajala potraga za Mašom, bio je mnogo nervozan. Svako malo bi izlazio u dvorište i pušio. Muvao se oko jedne šupe. Sećam se da sam ga pitala što je uznemiren, a on je rekao da je loše sanjao. Potom je rekao da će da ide da se obesi – rekla je Valentina za ukrajinske medije.

Kaže i da je baš tog dana kada je Maša nestala, ili dan pre, Mašin otac je otišao da poseti Nikolaja… Dan nakon što je devojčica nestala videla je kako Nikolaj ide u prodavnicu i kupuje osveživač vazduha.

– U jutro 8. marta mamuran je stajao na terasi i ženama čestitao praznik. Bio je sav prljav i zarozan. Međutim, idućeg dana bio je trezan, u čistoj odeći… Čak je i kuću sredio. Kupio je i te osveživače – kaže komšinica.

Prodavačica je potvrdila njenu priču. Kaže da je i njoj to bilo čudno, jer Nikolaj nikad tako nešto nije kupio.

Pročitajte još:

Na imanju gde je kraj stare štale pronađeno Mašino telo sve je ograđeno trakom. Smrad je nesnosan od gomile đubreta koje se tu nalazi. Meštani veruju da je Nikolaj iskoristio “frku” u selu dok je trajala potraga za devojčicom da ovde baci džak sa telom.

– Više puta su češljali ovo imanje, nije bilo džaka, a onda su ga odjednom pronašli. Verovatno ga je noću tu bacio – kažu meštani.

Na lokalnom groblju, gde je Maša sahranjena proteklog vikenda novinari nisu zatekli nikog. Na humku su naslagani venci i buketi i stoji Mašina slika. U stanu gde je živela niko nije otvarao vrata, iako je nekog bilo unutra. Priča se da je majka otišla kod sestre u drugo selo.

Komšije kažu da su istinite priče da su Mašini roditelji nekad mnogo pili, ali dodaju da je majka bila trezna otkako se razvela i da je brinula o sinu i ćerki. Najstarija ćerka se pre izvesnog vremena udala i više ne živi u selu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike