Netanjahu proglasio pobedu na izborima (VIDEO)

24.03.2021

09:08

0

Autor: J.S.J.

Netanijahu je kasno sinoć poručio da su Izraelci doneli veliku pobedu desnici i partiji Likud pod njegovim vođstvom

Netanjahu proglasio pobedu na izborima (VIDEO)
AP Photo/Ariel Schalit)

Premijer Benjamin Netanijahu proglasio je “veliku pobedu” svog desničarskog bloka na parlamentarnim izborima u Izraelu, uprkos što zvanični rezultati možda neće biti poznati još danima, prenosi AP.

Agencija navodi da je u izjavi na Fejsbuku kasno sinoć, Netanijahu poručio da su Izraelci doneli veliku pobedu desnici i partiji Likud pod njegovim vođstvom.

Likud je prema izlaznim anketama uoči izbora važio za najjaču pojedinačnu stranku, a desničarske stranke su imale prednost, ali neke od tih partija se ne slažu sa politikom Netanijahua, pa je nejasno da li će ako se te prognoze ostvare on moći da formira novu vladu, prenosi AP.

Pročitajte još

Ankete na tri glavne izraelske TV stanice pokazale su da Netanjahu i njegovi saveznici mogu da računaju sa 53-54 mesta u Knesetu, izraelskom parlamentu koji ima 120 mesta, a predviđa se i da će njegovi protivnici da osvoje 59, a stranka Naftali Beneta 7-8, koji bi mogao bi da bude ključan za obrazovanje koalicije koja bi formirala većinu.

Agencija navodi da Benet deli Netanijahuovu čvrstu nacionalističku i desničarsku ideologiju, ali je nagovestio da će biti otvoren za saradnju.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug