Najveća avionska nesreća svih vremena: Vrlo čudan sudar dva "boinga" i 583 mrtvih! (FOTO, VIDEO)

27.03.2021

09:00 >> 10:14

0

Nesreću je preživela 61 osoba, i sve su bile na letu američke komanije Pan Am, uključujući pilota i kopilota

Najveća avionska nesreća svih vremena: Vrlo čudan sudar dva "boinga" i 583 mrtvih! (FOTO, VIDEO)
Profimedia

Tenerife, 27. marta 1977. godine. Svet je tog dana šokirala vest o pogibiji 583 ljudi za samo nekoliko minuta. 

Pre tačno 44 godine, na aerodromu “Tenerife-Nort”, dva aviona “boing 747” kompanija KLM i “Pan Am”  sudarila su se u magli na aerodromskoj pisti. Do sada, to je najveća avionska nesreća u istoriji.

Loše vreme i pogrešna komunikacija doveli su do ove strašne nesreće – let američke kompanije “Pan Am” 1736 još uvek je bio na pisti dok je avion holandske kompanije KLM na letu 4805 pokušavao da poleti.

SUDBINA JE TAKO HTELA?

Profimedia

Ono što je interesantno jeste to što ni jedan ni drugi avion nije trebalo da bude na tom mestu u to vreme.

Avion “Pan Ama” je doleteo iz Los Anđelesa preko Njujorka, a avion holandskog KLM-a iz Amsterdama, i oba su išla na Gran Kanariju, drugo kanarsko ostrvo. Međutim, zbog toga što je taj aerodrom bombardovala lokalna separatistička grupa, avio-saobraćaj je bio preusmeren na tada miran regionalni aerodrom na Tenerifama.

Gužva na aerodromu je oko 14 sati bila prilično velika. Oba aviona bila su jedan naspram drugog neposredno pre poletanja.

Zanimljivo je da su sve do poletanja aviona vremenski uslovi bili odlični, a onda se odjednom spustila gusta magla.
Za avion holandskog prevoznika zatraženo je dodatno gorivo, iako to prethodno nije bilo planirano.

Kasnije se pominjalo da je to jedan od razloga koji je doveo do najveće avionske nesreće na svetu. Tačnije, da je to prvi od mnogih razloga. Zbog goriva je avion teži, a težina utiče na brzinu podizanja letelice, što se u ovom slučaju ispostavilo kao važna činjenica.

Profimedia

Pošto je na ovom malom aerodromu gužva bila velika, blokiran je uobičajeni put do piste 30. Avioni koji s njega poleću moraju da se spuste niz pistu za uzletanje, a kada dođu do kraja, da se okrenu za 180 stepeni pre nego što uzlete u suprotnom smeru. Zbog toga su se dva “boinga 747” našla na istoj pisti u isto vreme, a da nisu videla jedan drugog, niti su bili vidljivi s kontrolnog tornja.

Kapetan Van Zanten, u avionu kompanije KLM, stiže do kraja piste, okreće se i zadržava poziciju dok ne dobije dozvolu za poletanje.

“Pan Amov” pilot dobija uputstvo da skrene na levu pistu da bi oslobodio prostor za poletanje drugog aviona. Pošto se pomerio s piste, “Pan Amov” avion je o tome obavestio kontrolni toranj. Pri slaboj vidljivosti, “Pan Amovi” piloti su, međutim, promašili skretanje i ostali na uzletnoj pisti nekoliko sekundi duže.

U isto vreme, pošto je pilot Van Zanten stigao do kraja piste, njegov prvi oficir Klas Mejers radio-vezom dobija odobrenje putanje pre poletanja. Međutim, piloti su to pogrešno protumačili kao odobrenje za poletanje. Van Zanten oslobađa kočnice, a na crnoj kutiji zabeleženo je kada kaže: “Krećemo”.

Kada je kapetan američkog aviona video svetla KLM-ovog “boinga 747” koja su se brzo približavala, letelica je bila udaljena samo 600 metara.

Bilo je prekasno… U pokušaju da ga preleti, Van Zanten povlači komande, vukući rep po asfaltu 20 metara. Malo je nedostajalo da uspe, ali samo što se avion podigao, njegov donji trap i rotori presekli su krov drugog aviona, uništili njegov srednji deo i izazvali niz eksplozija.

Avion KLM-a je pao na pistu, a potom klizio na trupu još oko 300 metara, nakon čega je izgoreo.

Nesreću je preživela 61 osoba, i sve su bile na letu “Pan Amerikana”, uključujući pilota i kopilota.

ŠTA JE POKAZALA ISTRAGA?

Profimedia

Nakon međunarodne istrage ustanovljeno je da je uzrok nesreće bio pokušaj kapetana KLM-a da poleti bez odobrenja. Takođe su i okolnosti uticale na izazivanje nesreće – magla, smetnje u radio-signalu, upotreba dvosmislenih fraza, činjenica da je aerodrom bio preplavljen velikim avionima.

Međutim, pitanje koje je imalo trajne posledice po avio-industriju jeste nesporazum između kokpita i kontrole leta.

– OK, čekajte na poletanje – rekla je kontrola leta KLM-u. Međutim, sve što su piloti čuli bilo je “OK”.

Pročitajte još

Drugi faktor je bilo to što je pilot koristio dvosmislene fraze. Kada je KLM mislio da je spreman za poletanje, prvi pilot je rekao: „Sada smo na uletanju“. Ta fraza nije bila standardna u avijaciji, kao ni „OK“. S druge strane, piloti “Pan Amerikana” govorili su engleski, a piloti KLM-a holandski.

Nakon ove nesreće razvijen je tzv. avijacijski engleski jezik, koji koriste svi piloti i kontrolori vazdušnog saobraćaja.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi