Konačno okončana drama u Sueckom kanalu! Oslobođen brod koji je blokirao 300 plovila (VIDEO)

29.03.2021

05:23 >> 07:03

0

Ever Given je uspešno vraćen u odgovarajući položaj jutros u 4.30 i trenutno je bezbedan, navela je kompanija na svom Tviter nalogu

Konačno okončana drama u Sueckom kanalu! Oslobođen brod koji je blokirao 300 plovila (VIDEO)
Copyright Tanjug/Suez Canal Authority via AP

Gigantski teretni brod “Ever given” koji od utorka blokira Suecki kanal, oslobođen je, saopštila je kompanija Inchcape Shipping.

-Ever Given je uspešno vraćen u odgovarajući položaj jutros u 4.30 i trenutno je bezbedan – navela je kompanija na svom Tviter nalogu.

Iako su spasioci uspeli da pokrenu brod, još nije poznato kada će Suecki kanal biti otvoren za saobraćaj.

Brod, dugačak 400 metara, nasukao se dijagonalno preko južnog dela kanala zbog jakih vetrova rano u utorak i tako blokirao jedan od najprometnijih plovnih puteva na svetu i poremetio globalnu trgovinu, podseća Rojters.

Direktor egipatske Uprave Sueckog kanala (SCA) Osama Rabi potvrdio je da čak 321 brod čeka prolaz kroz Suecki kanal nakon što se gigantski teretni brog „Ever Given” nasukao pre pet dana i blokirao plovni put.

Pročitajte još

„Ukupno 321 brod je zaglavljen na severnom i južnom kraju kanala, kao i na jezeru u blizini Ismailije i svakom je pružena logistička podrška“, izjavio je Ravi na konferenciji za novinare u subotu u Ismailiji, prenosi Rojters.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike