U Grčkoj na snazi i dalje stroge mere: Nema letova, a stranci moraju u karantin

04.04.2021 | 10:52

Autor: Jelena Stokic Jovanovic

Većina letova iz zemalja koje nisu članice Evropske unije su zabranjeni, sa izuzetkom 10 država, uključujući Veliku Britaniju

Copyright Pixabay

Vlada Grčke je danas saopštila da je produžila zabranu putovanja za domaće letove do 12. aprila, odnosno do 19. aprila za međunarodne letove, s obzirom na to da je broj obolelih od korona virusa porastao.

Putnici koji dolaze u Grčku moraju da pokažu negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata pre polaska i da budu spremni na nasumično testiranje na kovid-19, javio je Rojters.

Svi strani putnici će morati u karantin na sedam dana.

Većina letova iz zemalja koje nisu članice Evropske unije su zabranjeni, sa izuzetkom 10 država, uključujući Veliku Britaniju.

Kada je reč o domaćim letovima, dozvoljeni su samo letovi sa posebnom dozvolom.

Pročitajte još

Inače, Grčka za turiste iz Srbije otvara uskoro granice, tako da će za prelazak biti potrebna ili potvda o vakcinaciji, PCR test ili brzi antigenski test.

Ministar turizna grčke Haris Teoharis je izjavio pre nekoliko dnaa kada je bio u Srbiji  da za decu do 10 godina neće biti potrebni testovi na granici, dok će za decu preko 10 godina, a koja neće biti vakcinisana, biti potreban negativan test.

Turistička sezona, dodao je, u Grčkoj počinje 14. maja, ali postoji mogućnost da će srpskim turistima biti dozvoljen ulazak sredinom aprila.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam