Britanci potpuno zgroženi: Albanski reper u snimcima otkrio migrantima kako da ilegalno uđu u zemlju

29.12.2020

14:14 >> 18:14

0

Na Jutjubu i Instagramu osvanula su detaljna uputstva, a on se ne plaši da će biti uhvaćen

Britanci potpuno zgroženi: Albanski reper u snimcima otkrio migrantima kako da ilegalno uđu u zemlju
Copyright Printscreen Instagram

Albanski reper Dijonis Biba (20) objavio je na Jutjubu nekoliko snimaka sa savetima kako da ilegalno uđete u Veliku Britaniju. U njima on daje instrukcije na osnovu svog iskustva, otkrivajući kako da se dođe do lažnih ličnih karata, na kojim aerodromima se može proći bez problema sa ovim dokumentima i nakon toga tražiti azil u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Pored snimaka sa skupim automobilima, u kojima se hvali luksuznim načinom života, osvanuli su i snimci sa instrukcijama koje je pogledalo više od 100.000 korisnika Jutjuba, piše Dejli Mejl.

Ovog Albanca na društvenim mrežama prati veliki broj ljudi iz rodne zemlje, a na njegovim profilima mogu se videti fotografije koje su nastale u Londonu, na kojima nosi markiranu odeću i pozira pored sportskih automobila.

Printscreen Instagram

Biba je u snimcima otvoreno opisao kako je došao u Veliku Britaniju, a u jednom od klipova, koji je prvenstveno postavljen na Instagram, pa na Jutjub, koristio je Gugl mapu kako bi pokazao put koji je njegov prijatelj prešao koristeći lažnu italijansku ličnu kartu. On je iz Albanije došao do Barselone, a onda autobusom do malog španskog aerodroma, sa kog je otputovao u Veliku Britaniju.

Pročitajte još

– Sa ovog aerodroma za Veliku Britaniju ne putuje mnogo ljudi. Kupite kartu onlajn i taksijem se prebacite do njega. Kad dođete do kapije, krećite se polako i iskoristite bar-kod sa svog telefona. Nakon toga idete na kontrolni skener, a onda na najvažnije mesto na kom treba da pokažete ličnu kartu. Treba da se osmehujete kao Italijan. Na ovom aerodromu vaša lažna lična karta biće prihvaćena kao prava – rekao je Biba u jednom od snimaka, koji je objavljen sredinom maja i pregledan više od 70.000 puta.

U snimku koji se pojavio u septembru prošle godine, koji je videlo 30.000 ljudi, objasnio je kako da Irsku iskoristite kao sporedni ulaz u Ujedinjeno Kraljevstvo koristeći lažnu rumunsku ličnu kartu.

– Iz Španije otputujte za Dablin. Kada stignete tamo, tražite azil, a onda nabavite još jednu lažnu ličnu kartu, koja košta 300 evra, pa se prebacite avionom u London – savetuje on.

Odgovarajući na pitanja gledalaca, Biba je otkrio da se nalazi u Londonu iako je razmatrao da se vrati u Francusku, kao i da ima lažni rumunski pasoš koji je nabavio od prijatelja. Na pitanje šta će se desiti ako ga uhvate, koje mu je postavio jedan od korisnika, reper je rekao da će ga deportoveti nazad u Dablin, gde su pri prispeću uzeli njegove otiske, ali da se ne uzbuđuje zbog toga.

Printscreen Instagram

Jutjub je odbio da ukloni Bibine snimke, uz obrazloženje da oni ne krše pravila platforme i podvlačeći da je reper samo podelio svoje iskustvo prilikom ulaska u zemlju, ali da nije ponudio usluge ni dao detaljne informacije koje bi pomogle onima koji žele da ilegalno uđu u Veliku Britaniju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike