Nova obdukcija posle 17 godina utvrdila da je smrt mladića (23) iz SAD ubistvo: Istraga kreće u drugom smeru!

07.04.2021

12:00 >> 12:12

0

Autor: J.B.O.

FBI je 2019. obnovio istragu povodom smrti Alonsa Bruksa

Nova obdukcija posle 17 godina utvrdila da je smrt mladića (23) iz SAD ubistvo: Istraga kreće u drugom smeru!
Copyright Printscreen/YouTube

Smrt Alonsa Bruksa (23) iz 2004. godine, koji je nestao nakon jedne žurke u Kanazasu, proglašena je kao ubistvo posle nove obdukcije, javljaju američki mediji.

Kako navodi “Associated press”, Bruksovo telo ekshumirano je prošle godine, a zatim je obdukciu izvršio forenzičarski stručnjak FBI-ja u vazduhoplovnoj bazi Dover u Delaveru.

Treba napomenuti da je FBI 2019. godine obnovio istragu u vezi sa smrću 23-godišnjeg Alonsa, odnosno da je ta služba nudila 100.000 dolara za informaciju koja bi dovela do rešenje slučaja.

Čak je Bruksov slučaj obrađen u Netfliksovoj seriji “Nerešene misterije” (Unsolved Mysteries), prenosi magazin “Rolling Stone”.

Prema pisanju američkih medija, nova obdukcija fokusirala se na delove tela za koje je istraživač rekao da se ne poklapaju sa “normalnim raspadanjem tela”.

Povodom novih nalaza oglasio se i državni tužilac u Kanzasu.

– Znali smo da je Alonso Bruks umro pod vrlo sumnjivim okolnostima. Novu autopsiju je uradio tim koji čine jedni od najboljih forenzičara na svetu i oni su ustanovili da ovo nije slučajnost. Aloso Bruks je ubijen. Uradićemo sve što možemo i nećemo štetedi naše resurse kako bismo odgovorne priveli pravdi – naglasio je tužilac Daston Slinkard.

FBI je, od ponovnog otvaranja istrage, Bruksovu smrt tretirao kao zločin koji je možda rasistički motivisan.

Bruks je, prema navodima američkih medija, bio jedan od trojice muškaraca tamne puti koji su tog aprila 2004. godine bili na žurci u mestu La Sinj. Oko 100 osoba je bilo prisutno na žurci, a Alonsovi prijatelji napustili su zabavu pre njega, te je ostao bez prevoza nazad kući.

Bruksova porodica kontaktirala je policiju pošto se on sledeći dan nije vratio kući, ali organi reda tokom potrage nisu ništa pronašli.

Međutim, skoro mesec dana kasnije, Alonsova porodica zajedno sa prijateljima organizova je potragu i za sat vremena su pronašli njegovo telo u potoku. Federalne vlasti i dalje nisu optužile nikoga za zločin, ali je istraga ukazala na moguće motive ubistva Bruksa.

Pročitajte još:

– Neki kažu da je Alonso flertovao sa devojkom, neki su rekli da su neki pijani muškarci bele puti hteli da se tuku sa muškarcem crne puti. Neki su rekli da je rasistima smetalo što je Bruks uopšte tamo. Posle žurke, dve činjenice su bile nesporne: niko nije mogao da nađe Alonsa i niko ko je bio na žurci nije želeo da prizna da zna nešto o tome šta mu se desilo – navodi se u objavi za medije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike