Borba za prava manjina se isplati: Jedna od osnivačica pokreta „Black lives matter“ kupila vilu u belačkom naselju vrednu 1,4 miliona dolara

13.04.2021

15:00 >> 13:47

0

Autor: M. I.

Prošlog meseca AP je izvestio da je BLM prošle godine dobio 90 miliona dolara donacija

Borba za prava manjina se isplati: Jedna od osnivačica pokreta „Black lives matter“ kupila vilu u belačkom naselju vrednu 1,4 miliona dolara
Copyright 24sedam/ProfimediaYoutube/Patrisse Cullors

Patris Kolors, jedna od osnivačica i vođa organizacije „Black lives matter“ („Crni životi su važni“), očigledno je dobro unovčila svoju “borbu” za prava Afroamerikanaca, pa je nedavno kupila vilu vrednu 1,4 miliona dolara u delu Los Anđelesa u kojem gotovo isključivo žive belci.

Printscreen/Youtube, Patrisse Cullors

Kako piše “Dejli mejl”, izveštaj internet stranice o nekretninama “Dirt” otkriva da je Kolorsova kupila osamljeni mini-kompleks smešten u rustikalnom kanjonu Topanga u Los Anđelesu.

msl.com

“Mini-kompleks” zapravo ima više od 220 kvadratnih metara, a sadrži kuću s tri spavaće sobe, dva kupatila i odvojeni apartman za goste s jednom spavaćom sobom, dnevnim boravkom, kuhinjom i kupatilom.

msl.com

Marksistička borba za prava crnaca iz bogatog belačkog kraja

Po svemu sudeći, Kolorsova, koja se javno zalaže za bolji život siromašnih i potlačenih crnaca, nije imala preveliku želju da živi u kraju naseljenom ovom manjinom. Prema podacima sa poslednjeg popisa, belci čine 82,3 odsto, a crnci tek 1,64 odsto stanovništva u ovom delu Los Anđelesa.

msl.com

Ironično, BLM je promovisao marksističke ideale, a kupovina nekretnine vredne 1,4 miliona dolara svakako ne može da se opravda s tog ideološkog stanovišta.

msl.com

Podsetimo, pokret BLM je nastao kao reakcija na oslobađajuću presuda Džordžu Zimermanu, koji je godinu dana ranije ubio Trejvona Martina, nenaoružanog 17-godišnjaka. To je izazvalo ogroman bes javnosti, koja je zahtevala strožu kaznu za Zimermana, a usled toga su tri Afroamerikanke skovale termin “Crnački životi su važni”. Patris Kolors, Opal Tometi i Alisija Garza pokrenule su 2013. godine upotrebu tog heštega i zatim osnovale čitav pokret.

Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

Međutim, tek sa ubistvom Džordža Flojda ovaj pokret zadobija šire članstvo. Protesti koje su organizovali BLM i Antifa prethodnih par godina prerasli su u otvorene demonstracije protiv tadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa, i često su završavali nasiljem, a bilo je i nekoliko ubistava.

Prošlog meseca AP je izvestio da je BLM prošle godine dobio 90 miliona dolara donacija. Ipak, zasad nije poznato kolika je plata Patris Kolors, jer njene finansije nisu javno objavljene.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike