Francuzi potvrdili: „Sputnjik V“ je efikasna vakcina protiv korone

08.12.2020

21:26 >> 14:58

0

Autor: M. I.

Podaci o ruskoj vakcini, koji će biti dopunjeni, ubedili su lokalne vlasti i vladu da započnu vakcinaciju

Francuzi potvrdili: „Sputnjik V“ je efikasna vakcina protiv korone
Copyright Pexels/Cottonbro

Podaci o efikasnosti ruske vakcine „Sputnik Ve“ („Sputnjik V“) deluju uverljivo, rekla je direktorka istraživanja u Nacionalnom institutu za zdravstvena i medicinska istraživanja i predsednica francuskog Komiteta za vakcinu protiv kovida 19 Mari-Pol Kjeni, u intervjuu za „Evropa 1“.

Kjenijeva je učestvovala u naučnim i tehničkim aktivnostima u vezi s vakcinom „Sputnjik Ve“. Ona je jedan od onih Francuza koji s pravom mogu da govore o toj temi. Prema njenim rečima, podaci o ruskoj vakcini, koji će biti dopunjeni, ubedili su lokalne vlasti i vladu da započnu vakcinaciju, piše Sputnjik.

Pročitajte još: Rusija objavila: Zna se koliko košta vakcina “Sputnjik V”

Vakcinacija je počela i u Kini i Velikoj Britaniji. Kjenijeva napominje da je njihova strategija da što je pre moguće zaštite stanovništvo od virusa, što je takođe diktirano i trenutnom sanitarnom i epidemiološkom situacijom.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin zatražio od potpredsednice ruske vlade Tatjane Golikove da sledeće nedelje počne masovnu vakcinaciju protiv infekcije virusa korona. Golikova je potvrdila da će u regionima početi masovna vakcinacija krajem sledeće nedelje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike