Dva lapsusa u jednom govoru: Bajden pogrešno izgovorio Putinovo prezime, pa se spetljao pričajući o odnosima s Rusijom (VIDEO)

16.04.2021

08:47

0

Predsednik SAD ponovo je postao predmet ismevanja na internetu

Dva lapsusa u jednom govoru: Bajden pogrešno izgovorio Putinovo prezime, pa se spetljao pričajući o odnosima s Rusijom (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden pogrešno je izgovorio prezime predsednika Rusije Vladimira Putina dok je držao govor o odnosu Vašingtona i Moskve i o novouvedenim sankcijama.

Umesto da kaže Putin, rekao je “Klutin”, pa nastavio da govori, da bi nekoliko trenutaka kasnije shvatio šta je izgovorio i ispravio se.

– Jasno sam stavio do znanja predsedniku Klutinu – Putinu – da su SAD nepokolebljive u pružanju podrške našim saveznicima i partnerima u Evropi – rekao je on.

Osim ovog lapsusa, predsednik SAD spetljao se i kad je umesto “eskalacija” krenuo da kaže “vakcinacija” dok je govorio o odnosima Rusije i Amerike.

 

– SAD ne žele da započnu vakci… eskalaciju i sukob sa Rusijom. Želimo stabilan i predvidiv odnos – kazao je Bajden.

Pročitajte još

U istom govoru predsednik SAD istakao je i da je Putinu predložio da se sastanu ovog leta kako bi našli način da obuzdaju napetosti koje postoje između njihovih zemalja.

– S tim ciljem predožio sam da se ovog leta lično sastanemo u Evropi na samitu, kako bismo se bavili nizom pitanja sa kojima se suočavaju obe naše zemlje – rekao je Bajden između ostalog.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike