Putin uzvraća udarac: Uskoro serija mera protiv Vašingtona

15.04.2021

21:41

0

Autor: M.Vu

„Ambasadoru je rečeno da će u najskorije vreme uslediti serija recipročnih mera“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova

Džo Bajden, Vladimir Putin; Profimedia

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov je na sastanku sa ambasadorom SAD u Moskvi Džonom Salivanom, koji je pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, saopštio da će Moskva uskoro preduzeti mere kao odgovor na nove sankcije Vašingtona.

„Ambasadoru je rečeno da će u najskorije vreme uslediti serija recipročnih mera“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Dodaje se da su „pokušaji američke strane da ‘upozore na dalju eskalaciju’ potpuno neumesni“.

„Moskva je tokom dugog niza godina pokazala izuzetno odgovoran pristup zadatku održavanja odnosa sa SAD na prihvatljivom nivou. Međutim, Vašington je za vreme administracija koje su se smenjivale samo pogoršavao stanje, ne reagujući na naše konstruktivne impulse“, ističe se.

Pročitajte još:

Neprihvatljivi postupci Sjedinjenih Američkih Država, uprkos izjavi da nameravaju da „grade pragmatične odnose sa Rusijom“, zadali su im težak udarac, zaključuje se u saopštenju.

Danas su Sjedinjene Američke Države objavile da uvode sankcije za šest ruskih tehnoloških kompanija, kao i da proteruju deset ruskih diplomata. Nakon toga je ambasador SAD u Rusiji pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti