Student medicine (21) umro dan posle vakcinacije: Zvaničnici tvrde da vakcina nije uzrok, ali otvaraju istragu

17.04.2021

14:01

0

Autor: M. I.

Mrtvozornik okruga Hamilton Lakšmi Samarko je rekao da je preliminarni izveštaj o obdukciji pokazao da uzrok smrti može da bude problem sa srcem ili disanjem

Student medicine (21) umro dan posle vakcinacije: Zvaničnici tvrde da vakcina nije uzrok, ali otvaraju istragu
Copyright Egan-Ryan Funeral Home

Zvaničnici istražuju smrt studenta Univerziteta u Sinsinatiju dan nakon što je primio Johnson & Johnsonovu vakcinu protiv koronavirusa.

Džon Folej (21) preminuo je u nedelju, a njegovo telo su ubrzo posle toga otkrili cimeri, piše Daily mail.

pročitajte još:

Ministarstvo zdravlja Ohaja i mrtvozornik okruga Hamilton čekaju medicinsku evidenciju i rezultate ispitivanja pre utvrđivanja uzroka smrti. Kako navode zvanične medicinske institucije, trenutno nema dokaza koji ukazuju na to da je vakcina bila uzrok Folejeve smrti.

Mrtvozornik okruga Hamilton Lakšmi Samarko je rekao da je preliminarni izveštaj o obdukciji pokazao da uzrok smrti može da bude problem sa srcem ili disanjem, a ne krvni ugrušak.

– Postoje neke dezinformacije o ugrušcima ili plućnoj emboliji, a opet na obdukciji nismo pronašli nikakve dokaze za to – rekao je on.

Folej je primio vakcinu u subotu ujutru, posle čega je počeo da se oseća loše. Zaspao je i više se nije probudio.

Još jedan sporan slučaj

Vest o njegovoj smrti stiže nakon što je 43-godišnji otac sedmoro dece, navodno, ostao delimično paralizovan nakon što je primio vakcinu.

Printscreen/Facebook, Brad Malagarie

Bred Malageri iz Sent Martina u saveznoj državi Misisipi, pretrpeo je moždani udar uzrokovan krvnim ugruškom četiri sata posle vakcinsanja, tvrdi njegova porodica.

Svi prethodni izveštaji o stvaranju krvnih ugrušaka dogodili su se između šest i 13 dana posle primanja prve doze vakcine.

Printscreen/Facebook, Brad Malagarie

Zvanične medicinske institucije u SAD i u ovom slučaju tvrde da nema dokaza da je vakcina prouzrokovala neželjene nuspojave. Ipak, savetodavni odbor Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) treba da se sastane ponovo 23. aprila kako bi raspravljao da li treba pauziati vakcinaciju Johnson & Johnsonovom vakcinom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike