Senator zaspao tokom Bajdenovog govora: Čim se probudio, počeo da ga kritikuje (VIDEO)

29.04.2021 | 13:00 >> 12:12

Autor: Vladimir Tanacković

Ted Kruz nije pokušao ni da se uzdrži, pa je odmorio oči dok je predsednik SAD pričao o prva tri meseca svoje vlasti

Copyright Printscreen Twitter/bennyjohnson

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden održao je juče govor povodom prvih 100 dana vladavine, u kom se dotakao borbe sa koronavirusom, vakcinacije, pitanja Kine i Rusije i tokom kog je izneo svoje dalje planove.

Dok se obraćao članovima Senata i Predstavničkog doma američkog Kongresa prisutni su ga pomno slušali, ali njegov monolog nije bio zanimljiv svima, pa su neki snimljeni dok su se borili da ne zaspe.

To je bio slučaj sa senatorom Tedom Kruzom, koji je dremao dok je Bajden pričao o krizi na granici.

Kad je predsednik SAD skrenuo pažnju na priliv migranata na južnoj granici, kamera se na trenutak prebacila na Kruza, koji je baš u tom trenutku sklopio oči.

Copyright Printscreen Twitter/bennyjohnson

Ubrzo nakon toga ih je otvorio, ali je delovao pospano dok je treptao i odsutno gledao po prostoriji, da bi ih na kraju opet zatvorio.

Nedugo nakon toga se, po svemu sudeći, razbudio, pošto je na Tviteru podržao senatora Tima Skota koji je kritikovao Bajdenov govor.

– Bravo za Tima Skora zbog večerašnjeg odgovora republikanaca. Tim je istakao republikanske vrednosti i vođstvo – što je oštar kontrast Bajdenovoj radikalnoj viziji koju ima za našu zemlju, a koja bi američki san pretvorila u američku noćnu moru – napisao je Kruz.

Na Tviteru je odmah počeo da se širi snimak pospanog senatora, a kolumnista Beni Džonson napisao je pored objavljenog videa “Ted Kruz je bukvalno zaspao tokom Bajdenovog govora. Svi smo mi Ted Kruz”.

Pročitajte još

Senator se do sada nije oglašavao ovim povodom, ali je na ovaj snimak reagovao tvitom “#DosadnoAliRadikalno” (“#BoringButRadical”).

Bajden je tokom govora predložio reformu zakona o imigraciji kako bi poboljšao američku migrantsku politiku, a republikance je pozvao da ponude kontrapredloge tokom njegovog govora.

Potpredsednica Kamala Haris, koja je zadužena za kontrolisanje priliva broja migranata, granicu nije čak ni posetila.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam