Preminuo Hernandez - tinejdžer ubica: Kada je imao 14 godina, izbo školskog druga 40 puta i prerezao mu grkljan!

03.05.2021

11:42 >> 11:53

0

Nije objavljen uzrok smrti, ali se ne sumnja na ubistvo

Preminuo Hernandez - tinejdžer ubica: Kada je imao 14 godina, izbo školskog druga 40 puta i prerezao mu grkljan!
Printscreen/YouTube

Majkl Hernandez koji je sa 14 godina okrutno ubio školskog druga prerezavši mu grkljan, da bi se nakon toga vratio na čas, preminuo je u zatvoru u 31. godini života.

Tinejdžer ubica je umro u četvrtak.

Bio zatvoren u Korektivnoj ustanovi Kolumbija, oko 80 kilometara zapadno od Džeksonvila.

Nije objavljen uzrok smrti, ali WFOR-TV prenosi da je preko video kamere viđeno kako se Hernandez srušio i dodaje da se ne sumnja u ubistvo.

Hernandez je služio doživotnu robiju zbog ubistva Džejmija Gauha u februaru 2004, kada su obojica imala 14 godina i pohađala Srednju školu Sautvud u Palmeto Beju kod Majamija.

Namamio je Džejmija u deo tuša za hendikepirane osobe pre časa, govoreći mu da će mu nešto pokazati. Potom je izvadio nož, izbo ga više od 40 puta i prerezao mu grlo. Nož je sakrio u tajni odeljak u svom rancu i otišao na čas, preneo je “Jahu njuz”.

Nakon što je pronađeno Džejmijevo telo, jedan profesor je primetio krv na Hernandezu i pozvao policiju.

Kako je otkriveno, Hernandez je postao opsednut serijskim ubicama i proučavao ih je preko interneta. Sastavio je listu ljudi koje želi da ubije, uključujući Džejmija.

Hernandez je želeo da ubije dvoje prijatelja, ali je Andre Martin postao sumnjičav kad je ovaj pokušao da namami njega i Gauha u kupatilo. Školsko zvono je pozvonilo i sva trojica su otišla na čas. Sledećeg dana Hernandez je ubio Gauha.

Proglašen je krivim za prvostepeno ubistvo 2008, nakon što je porota odbila njegov poziv na gubitak razuma.

Džejmijev otac Horhe Gauh rekao je za “Majami herald” da je bio “šokiran” kad je čuo da je Hernandez umro.

– Nisam to uopšte očekivao – rekao je on.

Horhe je dodao da on i njegova žena i dalje razgovaraju o svom sinu, koji bi sada imao 32 godine, “ali ne na tužan način”. Njihov sin je bio odlikaš koji je svirao violinu.

– Stalno pričamo o našem sinu. Nedostaje nam i neprestano se pitamo šta bi on bio danas – rekao je Džejmijev otac.

Pročitajte još:

Andre Martin, kojeg je Hernandez isto pokušao da namami u kupatilo, danas je policajac okruga Majami-Dejd. On je rekao da su osećanja oko Hernandezove smrti pomešana.

– Moje saučešće je i dan danas upućeno Džejmijevim roditeljima i celoj porodici Gauh. I Hernandezovoj porodici – oni nisu bili ti koji su počinili zločin i izgubili su člana porodice – rekao je Martin.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi