"Promena igre" u Americi: Fajzer zahteva puno odobrenje primene vakcine

07.05.2021

16:00 >> 16:20

0

Autor: A. B.

Nadaju se da će sve biti gotovo naredne nedelje

"Promena igre" u Americi: Fajzer zahteva puno odobrenje primene vakcine
Copyright Tanjug/AP Photo/Andre Penner)

Pfizer i BioNTech” izjavili su u petak da pokreću molbu kojom se traži potpuno američko regulatorno odobrenje za njihovu vakcinu protiv korone koja menja uslove za osobe starije od 16 godina.

Dve farmaceutske kompanije planiraju da podnose podatke u prilog “kontinuirano tokom narednih nedelja” Upravi za hranu i lekove (FDA).

FDA je u decembru odobrila vakcinu za hitnu upotrebu, oznaku koja je dozvoljena tokom hitnih slučajeva u javnom zdravstvu. Od tada je u Sjedinjenim Državama isporučeno više od 170 miliona doza vakcine.

Kompanije sada traže “Zahtev za izdavanje dozvole za biologiju” za trajno regulatorno odobrenje, koji “zahteva dugoročne podatke o praćenju za prihvatanje i odobrenje”.

Informacije će obuhvatiti podatke o efikasnosti i sigurnosnom profilu vakcine do šest meseci nakon druge doze u fazi tri kliničkog ispitivanja.

Pročitajte još:

– Ponosni smo na ogroman napredak koji smo postigli od decembra u isporuci vakcina milionima Amerikanaca, u saradnji sa američkom vladom – rekao je izvršni direktor kompanije Albert Burla.

– Radujemo se saradnji sa FDA da bismo dovršili ovaj važni podnesak i podržali njihov pregled, sa ciljem da obezbedimo potpuno regulatorno odobrenje vakcine u narednim mesecima.

“Pfizer i BioNTech” takođe su dostavili podatke za dobijanje odobrenja za hitne slučajeve za osobe stare 12 do 15 godina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike