Netanjahu spremio osvetu: Povećaćemo i snage i učestalost napada na Gazu

11.05.2021

14:03 >> 14:04

0

Situacija u Izraelu se iz sata u sat pogoršava, a kako je 24sedam ranije pisao, Hamas je danas doneo odluku da proširi radijus vojnog delovanja na nove ciljev

Netanjahu spremio osvetu: Povećaćemo i snage i učestalost napada na Gazu
Copyright Tanjug/AP Photo/Maya Alleruzzo, Pool, File

Odlazeći premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da će Izrael pojačati snagu i učestalost napada na Gazu, prenosi Rojters.

– Na kraju procene situacije odlučeno je da će se povećati i snaga napada i učestalost napada – rekao je u video izjavi.

Situacija u Izraelu se iz sata u sat pogoršava, a kako je 24sedam ranije pisao, Hamas je danas doneo odluku da proširi radijus vojnog delovanja na nove ciljeve.

Pročitajte još:

Podsetimo, Palestinci su rano jutros lansirali na desetine raketa iz Gaze, a Izrael je uzvratio novim vazdušnima udarima. Izraelska vojska saopštila je da je šest izraelskih civila ranjeno u jutrošnjim raketnim napadima palestinskih snaga, navodi AP. Vojne snage su potvrdile i da su tokom noći izvele desetine vazdušnih napada na oblast Gaze, čiji su cilj bila vojna postrojenja i pripadnici Hamasa.

U Gazi su sinoć u izraelskim napadima ubijene 22 osobe, uključujući devetoro dece, a više od 700 Palestinaca povređeno je u sukobima sa izraelskim snagama u Jerusalimu i širom Zapadne obale u poslednja 24 sata, dok je njih 500 primljeno u bolnice, prenosi AP.

Sukoba je bilo i kasno juče. Hamas je sinoć lansirao na desetine raketa, a sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se u Jerusalimu.

Situacija je eskalirala juče nakon višednevnih protesta, što zbog naređenja da se Palestinci isele sa izraelskih teritorija, što zbog najavljenog marša jevrejskih nacionalista, kada je Hamas raketirao Jerusalim, da bi odmah nakon toga Izrael uzvratio granatiranjem Gaze.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike