Zoološki vrt danima skrivao beg tri leoparda: Tajna isplivala na videlo kad ih je snimila sigurnosna kamera

11.05.2021

15:54

0

Dve životinje su uhvaćene, dok se za jednom još traga

Zoološki vrt danima skrivao beg tri leoparda: Tajna isplivala na videlo kad ih je snimila sigurnosna kamera
Copyright Pixabay

Tri leoparda iz safari parka u Kini pobegla su iz svog kaveza, ali uprava nije o tome obavestila javnost, čime je razbesnela stanovnike grada na istoku ove zemlje i posetioce koji su, nesvesni opasnosti, odlazili da vide životinje u njemu.

Dva leoparda su uhvaćena, dok se za jednim još traga, saopštili su iz safari parka u Hangdžou. Lokalni mediji obavestili su javnost da je tim na tragu odbegloj životinji nakon što su u nedelju jednog od leoparda uhvatili na osnovu tragova šapa.

Zamenik gradonačelnika Hangdžoua rekao je da je policija saznala da su leopardi pobegli 19. aprila, nekoliko nedelja pre nego što su prvi put viđeni ponovo. Iz parka su policiji priznali i da o ovom incidentu nisu obavestili javnost zbog zabrinutosti da bi to moglo da zaustavi dotok posetilaca zoološkom vrtu tokom majskih praznika koji su se obeležavali u prvoj nedelji ovog meseca.

Iz policije je saopšteno da je pet ljudi koji su zaduženi za park, uključujući i upravnika, privedeno i da je istraga pokrenuta.

Pixabay

Stanovnici obližnjih kvartova rekli su da su leoparde uočili na različitim lokacijama još 2. maja, piše “Global tajms”, i da su oni od tada živeli u strahu.

Građani su zvali nadležne kad su uočili leoparde da kruže naseljenim oblastima i plantažama čaja u blizini parka u subotu, a safari park je tek tog dana izdao saopštenje da će obustaviti rad zbog “bezbednosnih problema”, ali je to obaveštenje kasnije uklonjeno sa zvanične stranice zoološkog vrta. Odbegli leopardi nisu pomenuti.

Timovi koji su tražili leoparde pomoću dronova i lovačkih pasa uspeli su da pronađu dve životinje i da ih uhvate, nakon čega je iz parka saopšteno da su obe savršeno zdrave.

Pročitajte još

Nakon što je sigurnosna kamera snimila leoparda u petak u jednoj vili, video se raširio društvenim mrežama, a park je tada morao da obavesti javnost o begu životinja. U subotu uveče objavljeno je izvinjenje, u kom su izjavili da im je “iskreno žao” što nisu ranije obavestili javnost, ističući da su leopardi bili mladi i da su hteli da izbegnu stvaranje panike.

Park se našao na udaru kritika i kada je kineska televizija CCTV izvestila o tome da su kod uhvaćenih leoparda uočene povrede nakon hvatanja. Lokalne vlasti reagovale su istakavši da su leopardi dobro, ali bez obzira na to, na kineskim društvenim mrežama korisnici nisu štedeli zoološki vrt, zahtevajući strogu kaznu za odgovorne.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike