Scena iz noćne more: Ploče na staklenom mostu uništio vetar, muškarac ostao zarobljen na njemu (FOTO)

11.05.2021

19:54 >> 19:00

0

Na fotografiji koju su objavili kineski mediji vidi se turista koji sedi na gredi sa rukama obavijenim oko ograde

Scena iz noćne more: Ploče na staklenom mostu uništio vetar, muškarac ostao zarobljen na njemu (FOTO)
Copyright Printscreen Twitter

Muškarac koji je bio u poseti odmaralištu na severoistoku Kine preživeo je scenario iz noćne more nakon što je most sa staklenim dnom pukao pod njegovim nogama. Turista je uspeo da se uhvati za ogradu i posle nekog vremena spasilački tim se pojavio i odveo ga na sigurno.

Most koji je nalazi u odmaralištu na planinini Pijan u gradu Longdžin delimično je uništen u petak pod naletom jakih vetrova koji su duvali brzinom od 90 kilometara na čas dok je turista koji se zatekao na njemu u tom trenutku ostao zarobljen na visini od 100 metara.

Na fotografiji koju su objavili kineski mediji vidi se muškarac koji sedi na gredi sa rukama obavijenim oko ograde mosta. Vetar je uništio staklene ploče sa obe strane i on nije imao kud.

Muškarac je, prema navodima, ostao zarobljen na ozbiljno oštećenom mostu duže od 30 minuta pre nego što je hitna služba stigla i pomogla mu da dopuzi na sigurno.

Nakon toga poslat je u bolnicu na razgovor sa psihologom, dok je odmaralište u okviru koga se most nalazi od tada je zatvoreno i ne zna se kada će ponovo funkcionisati.

Zamalo fatalni incident pokrenuo je talas reakcija na kineskim društvenim mrežama, gde su mnogi izrazili zabrinutost zbog sigurnosti takvih struktura.

Pročitajte još

Fotografija je počela da se širi i Tviterom, gde su mnogi komentarisali da tako izgledaju njihove noćne more.

Mostovi sa staklenim dnom postali su veoma popularni u Kini i prema nekim procenama najmanje 60 takvih šetališta napravljeno do kraja 2016. Najpoznatiji ovakav most nalazi se u provinciji Hunan na visini od neverovatnih 300 metara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike