Još jedan šamar za Trampa: Pokrenuta istraga protiv kompanije bivšeg predsednika SAD!

19.05.2021

07:17

0

Autor: J.B.O.

Istražuje se da li je Trampova organizacija lažno prijavila vrednosti imovine kako bi obezbedila zajmove i ostvarila ekonomske i poreske beneficije

Još jedan šamar za Trampa: Pokrenuta istraga protiv kompanije bivšeg predsednika SAD!
Copyright Donald Tramp; Profimedia

Državno tužilaštvo u Njujorku saopštilo je da je pokrenulo krivičnu istragu protiv kompanije bivšeg predsednika Donalda Trampa, što je korak više u odnosu na ono što je započelo kao građanska istraga.

Državni tužilac Letiša Džejms istražuje da li je Trampova organizacija lažno prijavila vrednosti imovine kako bi obezbedila zajmove i ostvarila ekonomske i poreske beneficije, a iz njene kancelarije su potvrdili da su obavestili Trampovu organizaciju da istraga o njoj više nije čisto građanske prirode, prenosi Rojters.

Tužilaštvo istražuje da li je Trampova organizacija “naduvala” vrednosti nekih nekretnina da bi se dobili bolji zajmovi, a kasnije oborila njihove vrednosti da bi se dobile poreske olakšice.

Tramp je ranije izjavio da je ova istraga dirigovana iz Demokratske stranke i da je politički motivisana.

Pročitajte još:

Odvojeno, tužilac okruga Menhetn Sajrus Vens istražuje poslovanje Trampa, a njegova kancelarija saopštila je da istražuje moguće opsežno i dugotrajno kriminalno ponašanje u Trampovoj kompaniji, uključujući prevare oko poreza i osiguranja i falsifikovanje poslovne evidencije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike