Drskost predsednika SAD: Reporterka pitala Bajdena za Izrael, on joj nedolično odgovorio (VIDEO)

19.05.2021

09:33 >> 09:18

0

Korisnici društvenih mreža zamerili su mu što joj se obratio na taj način

Drskost predsednika SAD: Reporterka pitala Bajdena za Izrael, on joj nedolično odgovorio (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden izbegao je da odgovori na pitanje novinarke o sukobu Izraela i Hamasa, a tom prilikom se i neprikladno našalio.

Tokom probne vožnje električnog automobila marke ford u Dirbornu, u Mičigenu, predsedniku je prišla reporterka, koja mu je osim pitanja o samom vozilu postavila i pitanje o krizi na Bliskom istoku na koje on nije želeo da odgovori.

Kada ga je novinarka pitala “Gospodine predsedniče, mogu li da Vam postavim kratko pitanje o Izraelu pre nego što se odvezete, jer je veoma važno?”, on je izgovorio nešto što nije očekivala.

– Ne, ne možete. Osim ako ne stanete ispred automobila kad budem dao gas – rekao je Bajden, osmehnuo se i dodao “Šalim se”.

Nakon toga se odvezao u automobilu, ostavivši reporterku bez odgovora.

Ovakvo ponašanje predsednika SAD razbesnelo je korisnike Tvitera, ali mu američke televizije nisu zamerile zbog pretnje ubistvom reporterki, što je čudno, jer su u slučaju Donalda Trampa kritikovale svaku šalu i sitnicu.

Pročitajte još

Bajden je u utorak posetio Mičigen kako bi najavio da ima ambicije da podstakne automobilsku industriju SAD, koja je u poslednjih nekoliko decenija oslabila zbog električnih automobila.

– Budućnost automobilske industrije je električna. Ne možemo se vraćati unazad – rekao je predsednik Amerike prilikom posete fordovoj fabrici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike