Stravičan sukob u zatvoru u Gvatemali: U tuči mafijaških klanova četvorici zatvorenika odrubljene glave (FOTO)

20.05.2021

08:36

0

Obezglavljene žrtve pronađene su u dvorištu

Stravičan sukob u zatvoru u Gvatemali: U tuči mafijaških klanova četvorici zatvorenika odrubljene glave (FOTO)
Copyright Profimedia

Nakon tuče suparničkih klanova u Gvatemali najmanje četvorici zatvorenika odrubljena je glava, saopštila je policija, dok je nastaradlo ukupno njih šest, prenosi Rojters.

U tuči koja se odigrala juče u zatvoru u gradu Kantel učestvovalo je 18 zatvorenika, a u njoj su se sukobila dve bande Mara Salvatruča i Bario. Obe mafijaške grupe povezane su sa trgovinom droge.

Profimedia

U zatvoru udaljenom 200 kilometara od glavnog grada smešteno je 2000 stanovnika, a u ovoj ustanovi trenutno radi 500 policajaca, saopštio je portparol policije.

Žrtve su pronađene obezglavljene u dvorištu prenatrpanog zatvora u državi Kvecaltenango, navodi se u saopštenju policije.

Profimedia

– Trenutno znamo da je četvoro ljudi poginulo u tuči. Prema prvim informacijama koje imamo, njima su odrubljene glave – rekao je portparol.

Pročitajte još

Policija sumnja da je nerede izazvao član jedne od bandi koji je napao rivala iz suparničke grupe kako bi mu se osvetio zbog nedavnog incidenta, dodao je on.

U Gvatemali se godišnje izvrši u proseku oko 3500 ubistava, a više od polovina je povezana sa obračunima mafijaških grupa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike