Detalji o neidentifikovanim letećim objektima procurili u javnost: "Viđali smo ih na svakih nekoliko dana"

22.05.2021

13:38

0

U novom izveštaju bivši pilot mornarice Rajan Grejvs rekao je da su NLO bili deo svakodnevne rutine

Detalji o neidentifikovanim letećim objektima procurili u javnost: "Viđali smo ih na svakih nekoliko dana"
Copyright Pixabay

Dok vlada SAD privodi kraju sastavljanje dugo iščekivanog izvešataja o vanzemaljcima, bivši pilot mornarice tvrdi da su susreti sa neidentifikovanim letećim objektima bili česti u godinama u kojima je on služio u vojsci.

Izveštaji o NLO postali su u poslednje vreme česta tema medija nakon što je Pentagon potvrdio autentičnost procurelog snimka američkog aviona koji se susreo sa misterioznim objektom. Od tada se vojska SAD otvorila po pitanju ove teme, a prošle nedelje ministarstvo odbrane potvrdilo je autentičnost snimka koji je zabeležio incident koji se odigrao u Kaliforniji 2019.

Pošto je snimak neobičnog fenomena dospeo u javnost, neki članovi vojske koji tvrde da su videli neidentifikovane leteće objekte počeli su da pričaju za medije.

U novom izveštaju bivši pilot mornarice Rajan Grejvs rekao je da su NLO bili deo svakodnevne rutine i da je veliki broj pilota viđao ove objekte “na svakih nekoliko dana tokom nekoliko godina”.

Grejvs je novinaru mreže CBS Bilu Vitakeru rekao i da nije bio siguran kog porekla su ti objekti, ali da je znao da oni treba da se tretiraju kao bezbednosna pretnja. Prilikom jednog susreta, koji je zabeležila kamera jednog člana Grejvsove eskadrile, viđeno je vozilo sferičnog oblika koje se okretalo i kretalo velikom brzinom, ne ispuštajući, kako je delovalo, izduvne gasove.

Pixabay

Grejvs kaže da piloti veruju da su ovi neobični objekti ili tajne američke tehnologije ili visokotehnološka vozila za nadgledanje kojim upravljaju američki protivnici ili nešto što nije nastalo na Zemlji. Ipak, on ističe da je on najviše sumnjao da su ti neidentifikovani objekti deo “programa za praćenje pretnji”.

Ovo svedočenje pojavilo se neposredno pre otkrića koja vlada SAD planira da objavi narednog meseca.

Senator Marko Rubio misli da sadržaj ovog izveštaja ne treba odbaciti, opisujući susrete sa neidentifikovanim letećim objektima kao nešto sa čim se ne treba šaliti.

Pročitajte još:

– Sve što uđe u vazdušni prostor a nije planirano da se to desi treba da se smatra pretnjom. Želim da ovo shvatimo ozbiljno – rekao je Rubio.

Iz Pentagona su prethodno tvrdili da njihov projekat za praćenje NLO, “Advanced Aerospace Threat Identification Program”, nije više operativan, ali je prošlogodišnji izveštaj senata otkrio da se nastavio pod drugačijim imenom – “Unidentified Aerial Phenomenon Task Force”. Očekuje se da će grupa svoja saznanja predstaviti senatu u junu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike