London na nogama, zahtevaju sankcije Izraelu: "Stop bombardovanju Gaze"

22.05.2021

17:16 >> 17:17

0

Autor: A.S.

U izveštaju Rojtersa se navodi da su nošeni i transparenti sa porukama Slobodna Palestina, Stop bombardovanju Gaze i Sankcije Izraelu

London na nogama, zahtevaju sankcije Izraelu: "Stop bombardovanju Gaze"
Copyright Tanjug/AP Photo/Alastair Grant)

Hiljade Britanaca demonstrirale su danas u Londonu i drugim gradovima u znak podrške Palestincima, a protiv izraelskih vazdušnih udara na Pojas Gaze tokom sukoba sa palestinskim Hamasom.

U Londonu, demonstranti su, noseći palestinske zastave i baklje zahtevali da se Izraelu uvedu sankcije.

U izveštaju Rojtersa se navodi da su nošeni i transparenti sa porukama “Slobodna Palestina”, “Stop bombardovanju Gaze” i “Sankcije Izraelu”.

Dogovor o prekidu 11-dnevnih oružanih sukoba u kojem je posredovao Egipat prekinuo je izraelske vazdušne udare na pojas Gaze i raketiranja palestinskog Hamasa na Izrael.

Pročitajte još:

Prema podacima nadležnih medicinskih službi u Gazi poginulo je 248 ljudi, a humanitarne organizacije izražavaju zabrinutost zvog situacije na palestinskim teritorijama u gradu Gaza.

Izraelski zvaničnici su potvrdili da je tokom sukoba u Izraelu poginulo 13 ljudi i ističu da su Hamas i Islamski džihad ispalili oko 4.350 raketa tokom 11-dnevnih raketiranja, ali ukazuju da je većina raketa presretnuta i neutralisana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike