Poslednji atentat u nizu: Kandidatkinja za gradonačelnicu ubijena nakon uživo uključenja na Fejsbuku

26.05.2021

13:36

0

Više od 60 kandidata za gradonačelnika povuklo se iz kampanje širom Meksika zbog straha i nasilja za koje se krivi kriminalna grupa

Poslednji atentat u nizu: Kandidatkinja za gradonačelnicu ubijena nakon uživo uključenja na Fejsbuku
Copyright Printscreen Facebook/Alma Barragán

Kandidatkinja na lokalnim izorima u Meksiku upucana je usred kampanje, nedugo nakon što se uključila uživo na Fejsbuku, postavši poslednja žrtva u nizu ubistava političara pred izbore u junu.

Alma Bargan je ubijena u utorak popodne u meksičkom gradu Moroleon u centralnoj državi Gvanahuato dok je učestvovala u jednom od događaja organizovanom povodom kampanje. Prema navodima lokalnih medija, grupa naoružanih muškaraca otvorila je vatru na mestu na kom je Bargan održavala miting. Još dve osobe su povređene u ovoj pucnjavi.

Nedugo pre napada Bargan se uključila uživo na svojoj stranici na Fejsbuku, na kojoj je pratiocima otkrila gde se nalazi i pozvala ih da joj se pridruže.

Printscreen Youtube

– Zdravo, kako ste? Ja sam u La Mangiti sa Pedrom Guzmanom. Ako želite da mi se pridružite, dođite da čujete moje predloge i da se družimo. Hvala vam mnogo, čekam vas ovde – rekla je ona prilikom uključenja.

Bargan je bila kandidat za gradonačelnika ispred opozicione stranke Građanski pokret. Kampanja za lokalne izbore u Meksiku, koji će se održati 6. juna, obeležena je nasiljem. Ranije ovog meseca još jedna kandidatkinja Građanskog pokreta, Abel Murijeta, ubijena je dok je delila flajere u krcatoj ulici na severozapadu opštine Kaheme.

Pročitajte još

Od početka izbornog procesa u septembru prošle godine više od 80 političara je ubijeno, većina pomoću vatrenog oružja. Između februara i aprila ove godine više od 50 zvaničnika, članova političkih partija ili kandidata, ubijeno je, što je za 40 odsto više nego pre izbora 2018.

Više od 60 kandidata za gradonačelnika povuklo se iz kampanje širom Meksika zbog straha i nasilja za koje se krivi kriminalna grupa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike