Prokletstvo porodice Kenedi: 13 nasilnih smrti koje nikada nisu prestale da intrigiraju javnost

29.05.2021

06:59 >> 08:02

0

Poslednja u nizu tragedija je iz prošle godine, kada su unuka ubijenog američkog senatora Roberta F. Kenedija i njen sin (8) pronađeni utopljeni u Merilendu

Prokletstvo porodice Kenedi: 13 nasilnih smrti koje nikada nisu prestale da intrigiraju javnost
Copyright Džozef i Rouz Kenedi sa porodicom, Profimedia

Porodica Kenedi sigurno je jedna od najpoznatijih širom Amerike, ali i sveta, a o njenim članovima uvek su kružile razne glasine. Najpoznatiji pripadnik ove porodice je bivši predsednik SAD Džon Kenedi, koji je tragično nastradao u atentatu 1963. godine.

Mnogi potomci ove porodice zauzeli su neke od najviših funkcija u zemlji, ali ono po čemu su još poznati je neizreciv bol, zbog čega mnogi veruju u prokletstvo koje je bačeno na Kenedijeve.

Pad aviona, atentati, predoziranja i nesreće pratili su Kenedijeve još od najmlađih dana. Poslednja u nizu tragedija je iz prošle godine, kada su unuka ubijenog američkog senatora Roberta F. Kenedija i njen sin (8) pronađeni utopljeni u Merilendu, pošto je bio prijavljen njihov nestanak. Kako su tada naveli u policiji, njih dvoje su, navodno, seli u čamac, u pokušaju da dohvate loptu, pa su jaki vetrovi prevrnuli čamac.

Robert, Edvard i Džon Kenedi, Profimedia

Čak 13 članova porodice i njihovi supružnici umrli su pre vremena. Isprepletenu šokantnim brojem smrtnih slučajeva, porodicu su potresali i skandali sa silovanjem i ubistvima, tvrdnje o zloupotrebi droga i raspadi braka u visokom društvu.

Džozef Kenedi mlađi poginuo je u avionskoj nesreći dok je služio sa američkom mornaricom u Drugom svetskom ratu, dok je Džozef Patrik Kenedi mlađi poginuo u avgustu 1944. godine tokom Drugog svetskog rata, kada je njegov bombaški avion eksplodirao. Imao je samo 29 godina i bio je najstariji od devetoro dece Džozefa P. Kenedija i Roze Ficdžerald Kenedi.

Ketlin, kćerka Džozefa i Roze, takođe je nastradala u avionskoj nesreći, i to kada je imala 28 godina. Bila je udata za Markija Hartingtona, koji je ubijen na službi u Belgiji samo četiri meseca nakon venčanja.

Predsednik Kenedi ubijen je u Dalasu 22. novembra 1963. godine, i to nekoliko meseci nakon što mu je sin umro samo dva dana posle rođenja. Od svih događaja u američkoj istoriji, smrt predsednika je verovatno proizvela više teorija zavere nego bilo koja druga.

Kenedijeva sahrana, Profimedia

Pet godina nakon smrti JFK-a, njegov mlađi brat Robert upucan je i smrtno ranjen malo iza ponoći u hotelu u Los Anđelesu. A kada su detektivi pretraživali kuću ubice, pronašli su jeziv dnevnik sa rečima “RFK mora umreti”, ispisanim iznova i iznova.

Incident na ostrvu Čapakvidik odnosi se na bizarnu automobilsku nesreću koja se dogodila u Masačusetsu 19. jula 1969. godine. Nesreća u kasnoj noći uzrokovana je nepažnjom senatora Teda Kenedija, a rezultirala je smrću 28-godišnje Meri Džo Kopečne, koja se nalazila u automobilu sa njim.

Prema Kenedijevom svedočenju, automobil je sleteo s mosta u jezero. On je napustio mesto nesreće i deset sati nije prijavio incident policiji, a Meri Džo Kopečna se udavila u potopljenom automobilu. Priča je postala globalna vest i veruje se da je uticala na Kenedijevu odluku da se ne kandiduje za predsednika 1972. i 1976. godine.

Profimedia

Dejvid Kenedi bio je četvrto dete Roberta F. Kenedija i imao je samo 12 godina kada je video ubistvo svog oca na TV prenosu uživo. Kao dete, bio je stidljiv, introvertan i osetljiv i delio je izuzetno snažnu vezu sa ocem. Šokantno ubistvo njegovog oca ostavilo je dubok emocionalni trag na mladog Dejvida i on se u ranim tinejdžerskim godinama okrenuo drogama. Godine 1984. umro je u 28. godini, nakon predoziranja kokainom i drugim supstancama u hotelskoj sobi u Palm Biču.

U novogodišnjoj noći 1997, Majkl Kenedi, šesto dete RFK-a, poginuo je u skijaškoj nesreći u Koloradu. Kasnije je istraga pokazala da ovaj 39-godišnjak nije nosio kacigu niti bilo kakvu drugu vrstu sigurnosne opreme.

Pročitajte još:

Džon F. Kenedi mlađi, sin JFK-a, takođe je poginuo dok je upravljao svojim avionom u letu do ostrva za odmor. On je, kako se izveštava, tokom noćnog leta postao dezorijentisan, a zatim se srušio u okean 16. jula 1999. godine. Putovao je sa suprugom Kerolajn i snahom Loren Baset na venčanje svog rođaka, i sve troje su poginuli.

Mari Ričardson Kenedi, supruga Roberta Kenedija mlađeg, umrla je nakon što se 16. maja 2012. godine navodno, obesila u kući. Njen suprug Robert Kenedi mlađi, ugledni pravnik za zaštitu životne sredine, pokrenuo je proces razvoda dve godine ranije. Proces je bio u toku i u vreme njene smrti. U mesecima nakon što je razvod ovog para postao javan, Meri Kenedi su dva puta hapsili pod sumnjom da vozi u pijanom stanju.

Unuka ubijenog američkog senatora Roberta F. Kenedija i njen sin (8) pronađeni su utopljeni prošle godine u Merilendu, pošto je bio prijavljen njihov nestanak. Mejv Kenedi Tauzend Mekin (40) i njen sin bili su na čamcu. Kako su naveli iz policije, njih dvoje su navodno seli u čamac u pokušaju da dohvate loptu, pa su jaki vetrovi prevrnuli čamac.

Samo nekoliko meseci pre poslednjih žrtava porodice Kenedi, unuka Roberta F. Kenedija Serše umrla je od sumnjivog predoziranja drogom u kući svoje porodice. Smatra se da je ova 22-godišnjakinja imala srčani zastoj u domu u kome živi njena baka Etel Kenedi (91).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike