Kim Džong Un naredio da se strelja muškarac, porodica primorana da gleda pogubljenje

29.05.2021

16:42 >> 16:45

0

Autor: M.Vu

Severnokorejski lider Kim Džong Un navodno je naredio da se jedan muškarac strelja jer je prodavao piratske kopije filmova i muzike

Kim Džong Un naredio da se strelja muškarac, porodica primorana da gleda pogubljenje
Copyright Profimedia

Severnokorejski lider Kim Džong Un navodno je naredio da se jedan muškarac strelja jer je prodavao piratske kopije filmova i muzike, a njegova porodica je bila primorana da gleda pogubljenje.

Otac, čije je prezime Li, uhapšten je u Vonsanu a onda, 40 dana kasnije, pogubljen pred publikom od 500 ljudi. Li, koji je bio glavni inženjer Komisije za menadžment farmi u Vonsanu, optužen je za “antisocijalistički akt” trgovine južnokorejskim snimcima, rekao je izvor sajtu Dejli NK.

List navodi da je Lija uhvatila ćerka vođe “komšijske straže” kako tajno prodaje filmove i muziku.

Četrdeset dana kasnije, Li je pogubljen a njegova žena, sin i ćerka su morali da stoje u prvom redu i gledaju kako umire.

Severnokorejske vlasti su objavile saopštenje u kojem navode da je ovo prvo pogubljenje u provinciji Gangvon zbog antisocijalistikog prekršaja na osnovu antireakcionarnog zakona. Zvaničnici su ranije slali ljude na prinudni rad ili kampove za obrazovanje ali su ocenili da “reakcionari ne smeju da žive bez straha u našem društvu”.

Antireakcionarni zakon donet je prošle godine sa ciljem da se zabrane i suzbiju strani uticaji u zemlji.

Profimedia

Isti izvor rekao je da je Lijevo telo potom umotano u juteni džak, ubačeno u kutiju i odneto. Lijevu ženu koja se onesvestila, policija je ubacila u kombi, dok su njihovi prijatelji i komšije morali ćutke da odgledaju pogubljenje iz straha da i oni ne završe isto.

Li je navodno priznao da je prodavao CD-ove i USB-pve sa ilegalnim sadržajem po ceni od 5 do 12 dolara i vlasti sada tragaju za onima koji su od njega kupili filmove i muziku.

Izvor je rekao da sada svi koje uhvate kako gledaju neki spot iz Južne Koreje mogu da dobiju doživotnu kaznu zatvora ili da budu pogubljeni, a da oni koji ne prijave “reakcionare” mogu da završe sedam godina iza rešetaka. “Cela nacija se trese od strha”, rekao je izor Dejli NK.

Vest o pogubljenju usledila je nakon izveštaja da je Kim Džong-un navodno naložio pogubljenje ministra obrazovanja koji se požalio na količinu posla i zbog toga što nije imao dovoljno Zoom sastanaka, preneo je San.

Pročitajte još:

Kim je takođe pokrenuo rat protiv mačaka i golubova jer veruje da oni prenose koronu, zbog čega vlasti sada ubijaju ove životinje čim ih vide. Jedna porodica koja je pokušala da sakrije svoju mačku, izolovana je na 20 dana van njihove kuće, a mačka je uhvaćena i ubijena.

Ranije ove sedmice mediji su preneli da je Kim zabranio “fudbalerke” i uske farmerke jer veruje da one pogubno utiču na mlade Severnokoreance. Oni koji ne budu poštovali pravila, a uz to imaju i jarko ofarbanu kosu i pirsinge, završiće u radnim logorima. Kako ne bi ispao potpuno diktator, Kim je dozvolio svom narodu da bira između 15 odobrenih frizura.

U međuvremenu, danas se pojavila vest da siročići u Severnoj Koreji “dobrovoljno” rade u državnim rudnicima i na farmama kako bi se “odužili za ljubav koju im je partija pokazala”.

Oko 150 dece iz dva državna sirotišta navodno se dobrovoljno prijavilo da radi teške fizičke poslove.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike