"Zaustavite ovaj avion": Pomahnitali putnik urlao i pokušavao da uđe u kokpit, putnici ga vezali (VIDEO)

05.06.2021

08:21

0

Razlog zbog kog je došlo do incidenta još nije poznat

"Zaustavite ovaj avion": Pomahnitali putnik urlao i pokušavao da uđe u kokpit, putnici ga vezali (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/1WaySuggs

Putnika koji je pokušao da uđe u pilotsku kabinu aviona američke kompanije “Delta erlajns” savladali su posada i putnici, pa je avion preusmeren ka Albukerkiju, u Novom Meksiku.

Avion koji je leteo od Los Anđelesa ka Nešvilu, u Tenesiju, sleteo je u 14.20 po lokalnom vremenu u Albukerki, gde su vlasti izvele putnika koji je napravio incident iz aviona i smestile ga u pritvor, saopštio je portparol aerodroma, a preneo Rojters.

Avio-kompanija je objavila da je u Boingu 737-900 bilo 162 putnika i šest članova posade.

Odeljenje FBI-ja u Albukerkiju na Tviteru je poručilo da “nije bilo pretnje za putnike u trenutku incidenta”, ali nije dato više podataka.

Avio-prevoznik i pripadnici zakona nisu rekli da li je putnik bio naoružan ili da li je eventualno bio pod uticajem alkohola ili droge, što bi moglo da izazove ovakvo ponašanje.

 

Niko nije povređen tokom incidenta, a avion je nastavio put ka Nešvilu nakon sletanja u Albukerki.

Filijala CBS njuza, KCBS-TV, prikazala je video koji su snimili putnici, u kom se vidi putnik kako leži na stomaku i viče “zaustavite ovaj avion”, dok ga putnici i osoblje drže.

Pročitajte još

Stjuard i putnici su mu vezali ruke žutim kablom i odveli ga u zadnji deo aviona, gde je ostatak leta proveo licem okrenutim ka sedištu.

– Hvala posadi i putnicima na letu Delta 386, koji su pomagali da se obuzda pomahnitali putnik – navela je kompanija “Delta” u izjavi, dodavši da se avion prizemljio bez problema.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike