Novinarka CNN-a pitala britanskog premijera da li misli da je Putin ubica: Džonson šokirao odgovorom!

14.06.2021

06:27 >> 07:02

0

Autor: J.B.O.

Nastavljaju se šokantne tvrdnje, a evo šta o tome misli premijer Velike Britanije

Novinarka CNN-a pitala britanskog premijera da li misli da je Putin ubica: Džonson šokirao odgovorom!
Copyright Boris Džonson; Tanjug/Leon Neal/Pool via AP

Novinarka CNN-a upitala je britanskog premijera Borisa Džonsona u Kornvolu na samitu G7 da li misli da je ruski predsednik “ubica”.

– Zasigurno mislim da je predsednik Putin radio nesavesne stvari i prilično sam siguran da je odobrio trovanja u Solsberiju koje su dovele do smrti nevinog i člana britanske javnosti i pokušaj trovanja Skripaljevih – rekao je Džonson.

– Videli ste šta se dogodilo njegovom vodećem oponentu Alekseju Navaljnom, koji je u zatvoru pod izmišljenim optužbama…. suočen sa efektivnim mučenjem… – rekao je Džonson, prenosi Blic.

On je ocenio da će američki predsednik Džo Bajden, koji će se sa ruskim predsednikom sastati 16. juna na samitu u Ženevi, isporučiti Putinu neke “oštre poruke”.

– I to je nešto što potpuno odobravam, i sam sam to uradio kad sam poslednji put video gospodina Putina – zaključio je Džonson.

Takođe je rekao da ne može biti normalizacije odnosa između Sjedinjenih Država i Rusije sve dok Moskva ne “promeni svoje ponašanje”.

Bajden i Putin sastaće se u sredu u Švajcarskoj. Bajden je ranije rekao da želi “stabilan, predvidljiv odnos” s Rusijom, te najavio da neće držati zajedničku konferenciju za štampu s Putinom nakon sastanka, što je detaljno objasnio.

Umesto toga, potvrdila je Bela kuća, Bajden će imati solo obraćanje. Što se tiče prirode samita, zvaničnik Bele kuće je rekao CNN-u da očekuje da će biti “iskren i direktan”.

Putin je uoči samita rekao da je američki predsednik “karijerni političar” i da ga ne brinu Bajdenove primedbe na njegov račun, kada ga je nazvao “ubicom”.

Pročitajte još:

– Uvek sam se rukovodio interesima ruskog naroda i ruske države, a tokom svog mandata navikao sam se na sve moguće vrste napada i ništa me od toga ne iznenađuje – naglasio je.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike