Otkrio Klintonovu tajnu, pa pronađen mrtav! Istražuje se smrt novinara

14.06.2021

08:21 >> 08:32

0

Kristofer Sajn je kasnije o susretu Klintona i Lorete Linč napisao i knjigu pod nazivom Tajna na asfaltu

Otkrio Klintonovu tajnu, pa pronađen mrtav! Istražuje se smrt novinara
Copyright Printscreen/Youtube

Voditelj televizije Alabama Kristofer Sajn, koji je objavio vest o tajnom sastanku 2016. između bivšeg predsednika Klintona i tadašnje državne tužiteljke Lorete Linč, nađen je mrtav.  Prema prvim informacijama, izvršio je samoubistvo.

Telo Sajna (45) pronađeno je u subotu u njegovom stanu u Huveru u američkoj saveznoj državi  Alabama. Smrt bivšeg univerzitetskog trenera fudbala istražuje se kao samoubistvo, rekao je poručnik lokalne policije.

Novinar je dospeo u žižu javnosti kada je obelodanio da se Bil Klinton na Međunarodnom aerodromu u Feniksu našao sa tadašnjom državnom tužiteljkom Loretom Linč, u junu 2016. godine, što se vremenski poklopilo sa istragom koju je Federalni istražni biro vodio protiv Hilari Klinton zbog upotrebe privatnog mejl servera u službene svrhe, dok je bila državna sekretarka.

Istraga je, inače, trebalo da utvrdi da li je Hilari Klinton koristila privatni umesto zaštićenog službenog mejla, kako bi primala poverljive podatke. Veruje se da je i to bio jedan od razloga što je kasnije te godine izgubila na predsedničkim izborima od republikanskog kandidata Donalda Trampa.

Sajn je kasnije o susretu Klintona i Lorete Linč napisao i knjigu pod nazivom „Tajna na asfaltu“, ali su i on i njegova porodica primali veliki broj pretnji smrću.

Sajn je odbacivao tvrdnje Lorete Linč da je njen susret sa Klintonom bio slučajan, smatrajući da je to bio dogovoren sastanak.

-Znali smo da se dogodilo nešto što je bilo pomalo neuobičajeno. To je bio planiran sastanak. Nije to bila slučajnost  – izjavio je za „Foks njuz“ Sajn u februaru 2020. godine.

Sajn je imao tri sina sa suprugom Laurom, koju je upoznao na Univerzitetu u Alabami 1990-ih, gde je vodio školski fudbalski tim, a ona je bila odbojkašica.

Pročitajte još

Erik Lend, potpredsednik i generalni direktor kompanije ABC 33/40 u kojoj je Sajn radio je saopštio:

-Naše najdublje saučešće delimo sa Kristoferovom  porodicom i prijateljima. Izgubili smo poštovanog kolegu koji je ostavio neizbrisivi trag prostojnosti i poštenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike