Strašan napad krokodila: Reptil odvukao jednu sestru u vodu, a druga ga hrabro oterala (VIDEO)

15.06.2021

15:17 >> 15:04

0

Autor: M. I.

Sada su prvi put od zastrašujućeg događaja pred kamerama ispričale šta se tačno dogodilo

Strašan napad krokodila: Reptil odvukao jednu sestru u vodu, a druga ga hrabro oterala (VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube, Pixabay

Sestre bliznakinje Melisa i Džordžija Lori (28) plivale su u laguni Manijaltepek, u Meksiku, kada se pojavio krokodil koji je napao jednu od njih.

Sada su prvi put od zastrašujućeg događaja pred kamerama ispričale šta se tačno dogodilo.

pročitajte još:

6. juna su sestre, turistkinje iz Sendhersta u Berkširu, sa dvoje prijatelja krenule na plivanje. Krokodil, od najmanje 3 metra dužine, napao je Melisu (28) i odvukao je ispod vode, nakon čega ga je Džordžija više puta udarila pesnicama u čeljust.

– Pokušao je da je odvuče, udarila sam ga u nos obema pesnicama i izgledalo je kao da sam udarila u sto, ali sam ga oterala – rekla Džordžija u intervjuu za ITV njuz.

Inače, sve se dogodilo na jednoj sumnjivoj turističkoj turi ka laguni koja je inače prepuna reptila, pod vođstvom nemačkog vodiča, koga lokalci znaju kao Ričija.

– Niko nas nije upozorio da tamo uopšte ima krokodila. Nismo pile, nije bilo nikakvog alkohola. Samo smo htele da obiđemo to mesto. Melisa je sama otplivala i našla se u nevolji. Nisam znala šta se tačno događa, ali sam plivala ka njoj – objasnila je Džordžija koja je inače kvalifikovani ronilac.

– Videla sam da ju je napao krokodil i da je vuče okolo-naokolo. Odlazio je, ali se uvek vraćao, videla sam mu glavu. Onda ju je zgrabio za nogu i vukao je. Udarala sam ga i tad me je ujeo za ruku. Udarila sam ga onda drugom rukom i tada me je pustio, to se ponovilo oko 3 puta – rekla je.

Potom je Melisu izvukla iz vode zajedno sa Mosesom Salinasom (16), pomoćnikom sa jednog turističkog broda.

Salinas je skočio u vodu i pomogao sestrama, a potom ih je odvezao do Hitne pomoći.

Melisa je pretrpela povrede po abdomenu, glavi i nogama, ima frakturu zgloba i vodu u plućima. Sada je u bolnici gde se oporavlja od povreda, a viđena je kako šeta u bolničkom krugu u zavojima.

– Bilo je ili da se borim ili da bežim, a borite se za one koje volite – zaključila je Džordžija, zahvaljujući se meksičkim lekarima koji su spasili njenu sestru.

Inače, troškovi lečenja su oko 11.000 funti, pa je pokrenuta i stranica Gofund.me gde se prikuplja novac onima kojima je pomoć potrebna, a do sada su ljudi dobre volje uplatili i više od 40.000 funti.

Sestre su planirale da putuju oko sveta, put su započele u martu i planirale su da se vrate kući u novembru, međutim, izgleda da im je krokodil to sve poremetio.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike