Otac ubio ćerku (17) kako bi je ućutkao: Rekla majci da ju je godinama silovao, posle 2 dana nestala

15.06.2021

20:31 >> 21:40

0

Autor: M. I.

Sva roditeljska ljubav i odgovornost su nestali, ako su ikada postojali, rekla je Vilding

Otac ubio ćerku (17) kako bi je ućutkao: Rekla majci da ju je godinama silovao, posle 2 dana nestala
Bedfordshire police

Tinejdžerku iz Velike Britanije, koja je nestala prošlog leta i čije telo još uvek nije pronađeno, ubio je otac kako bi ućutkao njene tvrdnje o tome da ju je seksualno zlostavljao, rečeno je na sudu.

Bernadet Voker (17) iz Piterboroa poslednji put je viđena 18. jula prošle godine kada ju je otac Skot Voker (51) pokupio iz kuće svojih roditelja, nakon što je tamo provela noć.

Lisa Vilding, otvarajući slučaj tužilaštva, rekla je da tinejdžerka “doslovno nikada više nije viđena”.

Na suđenju je rečeno da su njeni roditelji rekli policiji da je pobegla, a onda su sa njenog telefona slali poruke porodici i prijateljima, pretvarajući se da ih šalje Bernadet, kako bi zavarali detektive.

pročitajte još:

Vilding je rekla da su otac devojčice i njena 38-godišnja majka Sara Voker stvorili “grešan savez” kako bi “obmanuli, preusmerili i izvrnuli” policijsku istragu i prikrili Bernadetinu smrt.

– Sva roditeljska ljubav i odgovornost su nestali, ako su ikada postojali – rekla je Vilding.

Njena majka Sara nije prijavila nestanak policiji sve do 21. jula, rekao je tužilac, prenosi Guardian.

Na suđenju je rečeno kako je Bernadet, poznata kao Bea, rekla majci 16. jula, dva dana pre nestanka, da je otac “seksualno zlostavljao godinama”.

– Sara Voker je rekla ćerki da joj ne veruje – dodala je Vilding, i tada je Bea odlučila da će provesti noć kod bake i deke, “dok se stvari ne smire”.

Otkako ju je otac pokupio sledećeg jutra, “niko ko ju je poznavao ili voleo nije se čuo sa njom”, rekla je Vilding, dodajući da Bernadet od tada nije koristila svoj telefon ili naloge na društvenim mrežama i da nije imala pristup novcu.

– Pretpostavlja se da je mrtva i … verovatno je da je njeno telo bačeno, moguće na selu u satima koji su usledili nakon njenog ubistva – rekla je sudu.

Tužilaštvo, prema njenim rečima, tvrdi da je Skot Voker ubio Bernadet kako bi je sprečio da dalje prosledi svoje navode o seksualnom zlostavljanju.

Skot Voker je tvrdio da je Bernadet iskočila iz automobila na prilazu kući i pobegla. On je rekao da je pokušao da je stigne ali da nije uspeo, pre nego što se vratio kući.

Roditelji su nakon toga hakovali naloge ćerke na društvenim mrežama i poslali lažne poruke sa njenog telefona, koji je i dalje u njihovom posedu, rečeno je na sudu, pokušavajući da “zavaraju trag kako bi objasnili propust da policiji prijave njen nestanak”.

Vilding je rekla da je, skrećući tako dugo istragu, “sa njom nestala i svaka nada da će pronaći Beino telo”.

– Lagali su sve oko sebe, o njenom nestanku i nastavili su sa svojim zlim planom – rekla je.

Oboje su uhapšeni posle šest nedelja.

– Ni do danas nisu prihvatili da je Bea mrtva – rečeno je.

Suđenje se nastavlja.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti