Majka monstrum: Namamila ćerku u zasedu, sumnja se da je devojka ubijena

17.06.2021 | 09:45 >> 11:33

Autor: Jelena Stokic Jovanovic

Roditelji ubijene devojke su pobegli u Pakisan, a italijanska policija pored njih za ubistvo optužuje i ujaka

Copyright Profimedia

Italijanski mediji objavili su sms poruku koju je majka nestale, po svemu sudeći ubijene 18. godišnje Saman Abas, poslala ćerki da bi je na prevaru vratila kući.

-Vrati se kući, umiremo, biće onako kako ti želis – napisala je majka ćerki koja je bila smeštena u “sigurnu kuću” da bi se zaštitila od roditelja, Pakistanaca, koji su je prisiljavali na ugovoreni brak, izveštava list “Il Fato kotidijano”.

Devojka se vratila, ali je nakon toga nestala, a sve indicije govore da je ubijena, iako njeno telo još nije pronađeno.

Na jednom snimku sigurnosne kamere, na kome je devojka poslednji put viđena živa, 29. aprila, ona je u pratnji ujaka i dvojice rođaka izašla iz kuće, ali se kući nikada nije vratila.

Drugi snimak pokazuje tri muškarca koji su se noću, u opremi za rad i sa alatom, uputili iz kuće roditelja nestale devojke prema njivama.

Roditelji ubijene devojke su pobegli u Pakisan, a italijanska policija pored njih za ubistvo optužuje i ujaka, za kojeg se smatra da je izvršilac zločina i jos dva druga rođaka, za koje se veruje da se kriju negde u Evropi.

Svi su u begstvu, a za njima je izdata međunarodna poternica.

Nestanak devojke prijavio je njen mladić, Italijan, a devojka je po svoj prilici ubijena, jer nije pristala na ugovoreni bark s rođakom u Pakistanu.

Pročitajte još

Ubistvo 18-godišnje devojke uznemirilo je italijansku javnost i pokrenulo polemiku o uspešnosti integracije stranaca koji dolaze da žive i rade u Italiji, ali i o efikasnosti sistema da pruži zaštitu, naročito ženama, kada je to neophodno.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug