Pilot ubica na sudu ispričao da je "slučajno" usmrtio suprugu, kućni uređaji otkrili tok bezdušnog zločina

23.06.2021

10:23 >> 14:24

0

Policija ga je nazvala savršenim glumcem, a on i dalje tvrdi da nije nameravao da ubije ženu, iako istraga pokazuje drugačije

Pilot ubica na sudu ispričao da je "slučajno" usmrtio suprugu, kućni uređaji otkrili tok bezdušnog zločina
Copyright Babis Anagnostopulos; Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris

Grčki pilot Babis Anagnostopulos (33) bio je juče na sudu u Atini nakon što je optužen za ubistvo supruge, koje je priznao mesec dana posle njene smrti, tvrdeći za to vreme da mu je žena stradala tokom pljačke kuće. Tvrdio je da su je ubili provalnici, a da je on za to vreme bio vezan.

On se trenutno nalazi u pritvorskoj jedinici s maksimalnim obezbeđenjem, a prethodnog dana na sudu je izjavio da nije planirao zločin i da je sve “uradio zbog deteta”. Pred sudijom se izvinio za ono što je uradio i rekao da je svestan da je uništio svoju porodicu.

– Istinski mi je žao zbog onoga što sam uradio. Uništio sam svoj život i život članova svoje porodica – kazao je on.

On je ispričao i kako je došlo do smrti njegove supruge Karoline, tvrdeći da nije hteo da je ubije. Rekao je da je ona imala jedan od svojih histeričnih napada, a da je on pokušavao da je smiri.

Navodno ju je stegao u zagrljaju na krevetu, dok se ona otimala. U jednom trenutku glava joj je bila na jastuku, okrenuta licem ka njemu, a ona se i dalje otimala.

Babis Anagnostopulos; Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris

– Lice joj je bilo na jastuku, nos i usta. Držao sam je u rukama dok nije prestala da se trese. Sve je trajalo nekih pet minuta. Pokušao sam da je probudim, da je osvestim… Onda sam shvatio šta sam uradio – kazao je pilot, tvrdeći da se sve dogodilo slučajno i tražio je da ga puste da se brani sa slobode.

Problemi u braku

Na sudu je ispričao i kako je upoznao Karolinu. Upoznali su se 2017. na Alonizosu, gde je njegova majka radila kao učiteljica i gde je imao vikendicu. Venčali su se 15. jula 2019, a posle nekoliko meseci kupili su kuću u naselju Gilka Nera, u kojoj je i pronađeno Karolinino telo.

Babis je izjavio i da se njegova supruga mnogo promenila zbog toga što je pobacila i da je od tada imala “napade”.

– Ostala je u drugom stanju nekoliko nedelja posle venčanja. Oboje smo bili srećni. Nažalost, u trećem mesecu je izgubila bebu i od tada se promenila. U jesen iste godine ostala je trudna sa našom ćerkom Lidijom. Volela ju je, ali je i dalje imala promene raspoloženja i znala je da bude agresivna prema meni – rekao je pilot.

Babis i Karolina; Printscreen/ Instagram, @flying.babis

On je istakao i da je od nje tražio da idu zajedno kod psihologa i da je na to pristala.

– Išli smo neko vreme kod psihologa, ali je ona počela da pronalazi izgovore da ne ide na terapije i onda smo prestali. O onome što se dogodilo detaljno sam pričao sa policijom. Nisam planirao da je ubijem, nisam imao motiv. Sve se dogodilo slučajno – izjavio je Babis.

Ipak, nije objasnio zbog čega je ubio psa ni zašto je nedeljama lagao policiju da su Karolinu ubili provalnici.

U toku je i bitka za starateljstvo oko male Lidije, koje pokušava da dobije Karolinina majka.

– Čovek koji mi je oduzeo dete neće dobiti moje unuče – zarekla se ona.

Babis Anagnostopoulos nekoliko nedelja je glumio ožalošćenog udovca dok je policija tragala za pljačkašima za koje je tvrdio da su upali u njihovu kuću i ubili Karolinu.

Babis Anagnostopulos; Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris

Policija ga je opisala kao “vrhunskog glumca” jer je detaljno iscenirao i mesto zločina i uspeo da mesec dana glumi da nema veze sa ubistvom.

Mediji pišu da se pilot “slomio” dok je ispred svoje kuće razgovarao sa novinarima i da je plakao dok je pričao o smrti svoje supruge. Da bi sve izgledalo uverljivo, udavio je i porodičnog psa i obesio njegovo telo na ogradu stepenica, kriveći i za to izmišljene kriminalce.

Iako je Babis rekao policajcima da mu je “rasuđivanje bilo zamagljeno i da je udavio suprugu” i tvrdio da ju je ubio jer je htela da ga ostavi, rezultati iz kriminoloških laboratorija otkrili su šta se dešavalo kobne noći.

Paklena noć

Poslednje što je kamera u dnevnoj sobi zabeležila jeste Babis koji sedi na kauču i grli ćerku staru 11 meseci dok se nervozno dopisuje na telefonu. To je snimljeno u 00.35, a oštre poruke je razmenjivao sa Karolinom, koja je bila na tavanu.

Babis i Karolina; Printscreen/ Instagram, @flying.babis

U 1.20 uklonio je memorijsku karticu iz kamere, što govori o tome da je odlučio da ubije suprugu i iscenira pljačku koja se nije desila.

Pročitajte još

Iz poruka koje su te noći razmenili vidi se da su se žestoko posvađali. Pametni sat koji je nosila pokazao je u 4.01 da joj je puls bio ubrzan, a u narednih 10 minuta Karolina se otimala i borila dok ju je on gušio, da bi na kraju izdahnula.

Prema podacima koje je zapamtio pametni sat, srce je prestalo da joj kuca u 4.11 ujutru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike